Εγκαταλείπουν άρον-άρον τον Ψινάκη οι 25 από τους 32 συμβούλους – Αύριο καταθέτει

Την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη ζητούν οι 25 από τους 32 δημοτικούς συμβούλους επικρίνοντάς τον για την μη εκκένωση των περιοχών που υπάγονται στο δήμο.

Εν τω μεταξύ αύριο έχει κληθεί να καταθέσει ο Ηλίας Ψινάκης  στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών -θα καταθέσει στην  εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η σχετική εξέταση.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, αγανακτισμένοι κάτοικοι και συγγενείς των θυμάτων τα έβαλαν με τον Ηλία Ψινάκη, από τον οποίο ζητούσαν  να μάθουν για ποιον λόγο δεν έγινε εκκένωση των οικισμών και κάηκαν οι κάτοικοι μέσα στα σπίτια τους. Στη συνεδρίαση εκείνη δεν παρέστη ο Δήμαρχος Μαραθώνα.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΑΠ΄ΕΞΩ

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί σχετικό ψήφισμα, στο οποίο ο δήμαρχος Μαραθώνα χαρακτηρίζεται «ανεπιθύμητος και άκρως επικίνδυνος».

Το ψήφισμα αυτό φέρει την υπογραφή 25 απ’ τους συνολικά 32 -αυτή τη στιγμή- δημοτικούς συμβούλους.

Σύμφωνα με το τοπικό dimotisnews.gr, το κείμενο του προωθούμενου ψηφίσματος που θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

«Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε

είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Ο Ηλίας Ψηνάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψηνάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου».

Εχουν ήδη σπεύσει να παραιτηθούν και δύο αντιδήμαρχοι του Μαραθώνα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here