Έγινε η ορκωμοσία – Η Παπακώστα μάλλον αισθάνεται υπουργός Άμυνας μεταξύ άλλων

Ορκιστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Το υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί πιθανόν αύριο, Πέμπτη.

Όλγα Γεροβασίλη νέα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη στις πρώτες δηλώσεις της: «Μεγάλη πρόκληση το θέμα της ασφάλειας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ασφάλεια των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας θα συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων.

Ο νέος υπ. Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης αρκέστηκε να πει: «Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, Η πρόκληση είναι μεγάλη το γνωρίζουμε και θα ανταποκριθούμε».

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε: «Θα παλέψουμε η αγροτική ανάπτυξη να βρει τη θέση που της αξίζει».

Με την κόρη της έφτασε στο Προεδρικό η Κατερίνα Παπακώστα

Η Κατερίνα Παπακώστα που προσήλθε με την κόρη της, αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και προτίμησε ως πρώτη δήλωση να πει «Θα κάνουμε δουλειά για την πατρίδα. Σήμερα είναι μεγάλη μέρα γιατί έχουμε την απώλεια ενος πιλοτου μας, τα υπολοιπα μετά>>, εννοωντας τι ακριβώς; ότι ίσως είναι υπουργός Αμύνης; Τέλος πάντων, ας το καταπιούμε κι αυτό, παρότι το πένθος δεν ειναι  ασορτί με το κιτρονοπορτοκαλιά, πλην μπορεί να ειναι ασορτί  με τις φιλοδοξίες της.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here