Κύμα συμπαράστασης στον 17χρονο «egg boy» που πέταξε αυγό σε φασίστα γερουσιαστή

Κύμα συμπαράστασης έχει ξεσηκώσει ο 17χρονος Will Connolly που πέταξε ένα αυγό στο κεφάλι του Αυστραλού ακροδεξιού γερουσιαστή Φρέιζερ Άνινγκ, ο οποίος κατηγoρούσε τους μουσουλμάνους για τη σφαγή στη Νέα Ζηλανδία.

Ο 17χρονος, τον οποίο όλοι πλέον αποκαλούν egg boy, με συνεχή tweet ευχαριστεί τον κόσμο για την συμπαράστασή του και επισημαίνει ότι το να δρας και να μιλάς για την ειρήνη είναι το παν.

Λίγο μετά την επίθεση της Παρασκευής ο φασίστας γερουσιαστής δήλωσε ότι «η πραγματική αιτία της αιματοχυσίας» είναι η μετανάστευση, «η οποία επέτρεψε στους φανατικούς μουσουλμάνους να πάνε στη Νέα Ζηλανδία».

Είναι γνωστός για ρατσιστικές δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν.Τον Αύγουστο προκάλεσε σάλο στηρίζοντας μια «τελική λύση» – στην προκειμένη περίπτωση με λαϊκή ψήφο – για «το πρόβλημα της μετανάστευσης» προτείνοντας την επιστροφή στην παλιά αποκαλούμενη πολιτική διακρίσεων της «Λευκής Αυστραλίας».

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε «αποκρουστικές» τις δηλώσεις του Άνινγκ, σημειώνοντας ότι αυτές δεν έχουν «καμία θέση στην Αυστραλία»

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here