Έφυγε επιτέλους για Γερμανία ο Ναβάλνι

Με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος για την αεροδιακομιδή ασθενών μεταφέρθηκε στη Γερμανία ο αντιπολιτευόμενος μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι οπαδοί του οποίου θεωρούν ότι έπεσε θύμα δηλητηρίασης από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Από χτες άρχισε ενα σίριαλ για τη μεταφορά του, καθώς η γυναίκα του επέμεινε να διακομισθεί στη Γερμανία επειδή κατά τη γνώμη της οι Ρώσοι θα τον άφηναν να πεθάνει και δεν θα διερευνούσαν την απόπειρα δηλητηρίασης.

Το Κρεμλίνο σήκωσε τα χέρια ψηλά και ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβη για τη μεταφορά αν δεν συμφωνούν οι γιατροί, μια που ο Ναβάλνι, δηλητηριασμένος ή όχι, ήταν σε κρισιμη κατάσταση και το θέμα ήταν καθαρά ιατρικό. Ρωσοι ᾱλλά και Γερμανοί γιατροί που κλήθηκαν από την οικογένεια συμφώνησαν ότι η μεταφορά θα ήταν επικίνδυνη σε αυτή τη φάση.-

Αργότερα οι Ρώσοι είπαν ότι η κατάσταση σταθεροποιήθηκε επαρκώς και έχει ρίσκο η αεροδιακομιδή, όμως αν η οικογένεια επιθυμεί διακαώς τη μεταφορά του ασθενούς, ας αναλάβει και την ευθύνη.

Τελικά το αεροπλάνο απογειώθηκε για Γερμανία.

Όσον αφορά στη δηλητηρίαση, πριν από ένα χρόνο ο Ναβάλνι και πάλι κατήγγειλε απόπειρα δηλητηρίασής του, αλλά σύμφωνα με το ρωσικό νοσοκομειο επρόκειτο για οξεία αλλεργική αντίδραση.

Φέτος,το μόνο που βρέθηκε στα ρούχα και στα μαλλιά ή στα χέρια του ήταν μια μη τοξική ουσία σε μπογιές, διαλύτης, που μπορεί να την έπιασε αγγίζοντας κάτι πλαστικό κάποια στιγμή τις τελευταίες μέρες. Στις αιματολογικές αναλύσεις δεν έχει ανιχνευθεί τίποτα τοξικό ή παράξενο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here