Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου.

 

Γεννημένος το 1944 στη Θεσσαλονίκη, έκανε σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απόκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής το ’68. Φοίτησε στην E.U.P. στο Παρίσι και απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας το ΄72. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Παρίσι έως το ΄75..
Την ίδια χρονιά δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο πολιτικό περιοδικό «Αντί».

Τα σκίτσα του χαρακτηρίζονταν από ένα ιδιαίτερο εικαστικό στιλ αλλά και από μεγάλη δόση χιούμορ που συμπλήρωνε τον σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας.
Δούλεψε σαν γελοιογράφος, στο καθημερινό «Βήμα», με το ψευδώνυμο «ΙΩΑΝΝΟΥ» (76). Στη συνέχεια, δημοσίευσε στο σατιρικό «Ποντίκι», και έκανε το πολιτικό κόμικ «Ο Τρίτος Δρόμος» (΄82). Δούλεψε στις εφημερίδες «Πρώτη», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», και συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Σχολιαστής», κ.λ.π…, με κόμικ όπως «Το Θαύμα», «Ο Ευρωπαίος», και άλλα…

Από το ΄90 εργαζόταν στις εκδόσεις της εφημερίδας «Έθνος», ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο Γιάννης Ιωάννου είχε εκδώσει πολλά άλμπουμ με σκίτσα του και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας.

Το «αντίο» τη εφημερίδας των Συντακτών

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποχαιρετά τον μεγάλο της σκιτσογράφο Γιάννη Ιωάννου. Ο εμβληματικός σκιτσογράφος πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών.

Γεννημένος το 1944 ο Γιάννης Ιωάννου είχε μακρά πορεία στον χώρο του πολιτικού σκίτσου, συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και έντυπα (Βήμα, Ποντίκι, Τρίτος Δρόμος, Πρώτη, Ελευθεροτυπία, Ταχυδρόμος, Σχολιαστής), ενώ τα τελευταία χρόνια δημοσίευε τα πολύ δυνατά του σκίτσα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Καλό ταξίδι Γιάννη Ιωάννου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here