Ευθύνη και εθνική συνεννόηση ζητά ο Σαμαράς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Αφορμή να επαναφέρει την πρόταση του για «εθνική συνεννόηση» βρήκε ο αρχηγός της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, εκμεταλλευόμενος το σκηνικό πιέσεων και εκβιασμών που ασκούνται στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να δεχθεί την πρόταση των δανειστών. 

Ο κ. Σαμαράς, που έχει επενδύσει την πολιτική του ύπαρξη στην αποτυχία της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της χώρας, απηύθυνε νέα έκκληση τονίζοντας χαρακτηριστικά: Τα παιχνίδια και τα ψέματα τελείωσαν. Εχει έρθει η ώρα της ευθύνης για όλους. Εμείς προτείναμε την εθνική συνεννόηση. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη διέξοδο. Η χώρα δεν έχει άλλο δρόμο».

Με το τρόπο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται δήθεν, ως ο υπεράνω μικροκομματικής λογικής, ηγέτης που προτάσσει το γενικό καλό και την διάσωση της χώρας, προτείνοντας εθνική συνεννόηση. Στην ουσία όμως, η πολιτική αυτή τακτική, υπηρετεί αποκλειστικά την προσωπική του πολιτική διάσωση. Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να ακυρώσει την κυβέρνηση και να θέσει, εξωθεσμικά, ζήτημα υπερκομματικής λύσης, τύπου Παπαδήμου, όπου προφανώς ο ίδιος επιφυλάσσει για τον εαυτό του, κεντρικό ρόλο.

Η μέχρι τώρα όμως στάση του, έδειξε ότι ο κ. Σαμαράς, «επενδύει» γενικώς σε ότι αποδομεί τη κυβέρνηση και κατ επέκταση τη χώρα, αρκεί να ωφελεί τον ίδιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here