Ευθείες βολές Τσίπρα κατά ΔΝΤ και διαπλοκής, για υπονόμευση της συμφωνίας

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISS

Σε ευθεία επίθεση κατά του ΔΝΤ(χωρίς να το κατονομάσει) αλλά και συγκεκριμένων συμφερόντων στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει για την κρίσιμη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των Uεσμών.

Μιλώντας σε συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός, με αφορμή την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα, είπε:

«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Η στάση αυτή του πρωθυπουργού, αποδεικνύει ότι ισχυρά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας, σε αγαστή συνεργασία, επιχειρούν να φέρουν διαρκώς εμπόδια στην διαπραγμάτευση και να αποτρέψουν την επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Είναι προφανές ότι η τακτική αυτή εντάσσεται πολιτικά στη γραμμή της «αριστερής παρένθεσης», η οποία προκρίνει την πάση θυσία πτώση της κυβέρνησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, παρεμβαίνοντας αποφασιστικά στο θέμα αυτό, επιχειρεί να ακυρώσει την επικίνδυνη για τη χώρα επιλογή της διαπλοκής, η οποία βάζει τα ιδιοτελή της συμφέροντά πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here