Ευθεία επίθεση κατά πρωθυπουργού από την Ζωή: Δεν πρωτοτυπήσαμε, δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε μνημόνιο

Σκληρή, ευθεία προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας για την συμφωνία με τους θεσμούς . Η κ. Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε παλαιότερες φράσεις του πρωθυπουργού, ότι θα πρωτοτυπήσουμε και θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα  μας, για να αποδομήσει την πολιτική και τις επιλογές του.

Το εισαγόμενο, μεταφορικά και κυριολεκτικά είναι αντισυνταγματικό είπε ξεκινώντας την ομιλία της και κατέθεσε ομιλίες δικές της αλλά και του πρωθυπουργού.

«Είμαστε αυτά που πράττουμε, είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος»συνέχισε, παραπέμποντας σε παλαιότερη ομιλία του πρωθυπουργού. και συνέχισε:

«Εμείς θα πρωτοτυπήσουμε είπε ο πρωθυπουργός, και φούσκωσε την υπερηφάνεια μας. Και πρωτοτυπούμε αν μείνουμε σταθεροί σε όσα λέγαμε προεκλογικά. Δεν είναι πρωτοτυπία να λες ότι το μνημόνιο είναι ο μόνος τρόπος διάσωσης της χώρας, Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία να μπαίνουν όλα σ΄ένα άρθρο. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία οι πολυσέλιδες τροπολογίες, το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι.

«Τόσες φορές δεν μας είπαν ότι παιδιαρίζουμε; Και δυστυχώς δεν πρωτοτυπήσαμε στη τελευταία πιο χυδαία πρακτική, στην αρχή δειλά, και στη συνεχεία με ευθεία, στοχοποίηση όσων επιμένουν να προστατεύουν τη δημοκρατική λειτουργία< επεσήμανε.

Και η Πρόεδρος της Βουλής, έριξε πλέον τις γέφυρες και κάθε μορφή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό

«Δεν θα υπερασπισθώ άλλο τον πρωθυπουργό, Με έπεισε ο ίδιος όταν λέει ότι είναι σουρεαλισμός, να λέω ότι τον στηρίζω αλλά να μην ψηφίζω και ότι δεν είναι παιδάκι. Πίστεψα και πιστεύω στο πολιτικό του κεφάλαιο που δεν είχε δικαίωμα να σπαταλήσει. Με πληγώνει ότι δεν θέλει να τον υπερασπίζεται η Πρόεδρος της Βουλής, και να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται, οι εκπρόσωποι του πιο παλαιού και διαπλεκόμενου κατεστημένου αλλά και οι νεόκοποι διαπλεκόμενοι, που παριστάνουν ότι υπερασπίζονται τον πρωθυπουργό, κανιβαλίζοντας και ψυχιατρικοποιώντας όσους διαφωνούν».

«Κύριοι της κυβέρνησης δεν έχετε το δικαίωμα να φορτώσετε τη χώρα με ένα νέο δάνειο. Μας ζήτησε εναλλακτικές . Σας είπα από τότε ότι πιστεύω ότι υπάρχουν. Η Βουλή δημιούργησε Επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους,  σύμφωνα με υποχρέωση όσων είναι σε μνημόνιο. Και δεν έχω απάντηση γιατί το πόρισμα περί επαχθούς, επονείδιστου χρέους δεν έχει γίνει σημαία, όταν χαιρετίζεται από τον ΟΗΕ», τόνισε.

Και η κ.Κωνσταντοπούλου κατέληξε:

«Δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε το τρίτο μνημόνιο. Γνωρίζει ο καθένας, από τα αεροδρόμια, την περιουσία που ξεπουλιέται αμετάκλητα γιατί δεν πρέπει να το ψηφίσει. Με το ξημέρωμα ήλπιζα να πούμε ότι όλα ήταν ένας εφιάλτης. Οτι τίποτα δεν είναι πραγματικό. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Αυτό όμως, μας υποχρεώνει να αγωνιστούμε γι αυτό που διαχρονικά αγωνιστήκαμε. Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here