Εφοδος εισαγγελέων στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου-Κατάσχεσαν έγγραφα και αρχεία υπολογιστών-Ερευνα για εξοπλιστικά, λογαριασμούς, ακίνητα

Με απόλυτη μυστικότητα, κλιμάκιο εισαγγελέων, με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, πραγματοποίησε στις αρχές της εβδομάδος έφοδο και εξονυχιστική έρευνα, στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.  Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μετά την πρόσφατη, συμπληρωματική, δίωξη που ασκήθηκε για συμβάσεις εξοπλιστικών, οι οποίες υπεγράφησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οπως είναι γνωστό σε βάρος του κ. Παπαντωνίου έχει κινηθεί στη Βουλή και η προανακριτική διαδικασία για την πιθανή παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς  κατά τις έρευνες κατάσχεσαν έγγραφα και  αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία και αξιολογούνται και διασταυρώνονται με στοιχεία λογαριασμών της συζύγου του πρώην υπουργού, ακίνητα, λογαριασμούς με τους οποίους συνδέεται ο ίδιος στο εξωτερικό.

Η έρευνα έχει επεκταθεί και στα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος και πρόσωπα της οικογενείας του μετά το 2000, αλλά και τους λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Αφορμή για την έρευνα ήταν τα στοιχεία που διαβίβασαν πριν από δύο περίπου μήνες στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι ελβετικές αρχές, σύμφωνα με τα οποία, εντοπίστηκαν δύο λογαριασμοί και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Αμέσως, απεστάλη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα των δύο αυτών λογαριασμών και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως σήμερα, οι ελβετικές αρχές δεν έχουν αποστείλει τα πλήρη στοιχεία από το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.

Οι δικαστικές αρχές, Εισαγγελία Διαφθοράς και η ανακρίτρια Διαφθοράς, εκτιμούν ότι από το άνοιγμα των εν λόγω λογαριασμών θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις τους σχετικά με την ποινική μεταχείριση του πρώην υπουργού, καθώς αν από τους λογαριασμούς αυτούς, η το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος η για δωροδοκία, οι διώξεις που ήδη ασκήθηκαν συμπληρωματικά θα προσωποποιηθούν στον πρώην υπουργό, ο οποίος και θα βρεθεί στη δίνη νέων σοβαρών δικαστικών εξελίξεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here