Έφοδος αστυνομίας και δήμου σε κτίριο με μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Επιχείρηση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο μετανάστες, στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Βουτυρά, πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της αστυνομίας και παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το Thestival.gr, αφού απομακρυνθούν οι μετανάστες από το κτίριο, το οποίο ανήκει σε κατασκευαστικό συνεταιρισμό, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης, Αστικών Αποβλήτων και Πρασίνου, θα προχωρήσουν στον καθαρισμό του.

«Το σημείο είναι χώρος που μένουν και κινούνται μετανάστες. Αυτή τη στιγμή η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι βρίσκονται μέσα 70-100 άνθρωποι. Εάν μπορούσε να αποτυπωθεί στο γυαλί η δυσοσμία που υπάρχει θα ήταν πολύ χαρακτηριστικό για να καταλάβουν κάτω από ποιες συνθήκες ζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Είναι μια κατάσταση τραγική τόσο για τους κάτοικους αλλά και για τους ανθρώπους που διαμένουν μέσα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί κάποια στιγμή μια μόνιμη λύση για να μην έχουμε στην πόλη μας τέτοιου είδους σημεία όπου στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές», δήλωσε ο ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι τώρα έχουν γίνει τουλάχιστον 22 προσαγωγές, ενώ είναι η τρίτη φορά που εκκενώνεται το συγκεκριμένο κτίριο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here