Αιφνιδιαστική ανεξαρτοποίηση-παραίτηση της συμπροέδρου του ξενοφοβικού AfD αμέσως μετά το θρίαμβό τους

Την παραίτησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Φράουκε Πέτρι,  συμπρόεδρος του κόμματος και μέχρι σήμερα ένα από τα δημοφιλέστερα μέλη του. Τεκμαίρεται  ότι παραμένει βουλευτής, αλλά ως ανεξάρτητη.

Επειδή η ίδια δεν έδωσε καμία εξήγηση, εικάζεται ότι ήρθε προ καιρού σε σύγκρουση με άλλα στελέχη (κυρίως για φιλοδοξίες και πρωτοκαθεδρίες, παρά για ιδεολογικά ζητήματα) και ότι είχε αποφασίσει να παραιτηθεί από το κόμμα, αλλά ήθελε πρώτα να ολοκληρωθούν οι εκλογές.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle η ανακοίνωση προκάλεσε κατάπληξη και στους παρόντες  βουλευτές του κόμματος και ήταν ολοφάνερο ότι δεν το περίμεναν.

Στην συνέντευξη τύπου του κόμματος (απ’ όπου αποχώρησε η εκλεγείσα βουλευτής)  ήταν παρόντα δύο κορυφαία στελέχη του AfD, η Άλις Βάιντελ και ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ -με τους οποίους η παραιτηθείσα είχε κοντραριστεί για κατανομή ρόλων στο κόμμα και στις εκλογικές διαδικασίες.

«Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα στην απόφαση να μην βρίσκομαι στα έδρανα των βουλευτών του AfD» ανακοίνωσε λακωνικά η Πέτρι και αποχώρησε από τη συνέντευξη  απότομα χωρίς να δώσει καμία άλλη εξήγηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here