Εφημερίδα του Μαρινάκη: Ο Παυλόπουλος ήταν έτοιμος να παραιτηθεί λόγω του δημοψηφίσματος

Σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» (κεντροδεξιό έντυπο, με εκδότη τον Β. Μαρινάκη),  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ξεκαθαρίσει στον Πρωθυπουργό πως θα παραιτηθεί, σε περίπτωση Grexit και διαφωνούσε με το να γίνει  δημοψήφισμα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο πρωθυπουργός  θορυβήθηκε γιατί αν ο Παυλόπουλος υλοποιούσε την απειλή του θα είχε να αντιμετωπίσει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα (πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση θα σημειωνόταν μετωπική μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και κυβέρνησης), αλλά και θα έπρεπε να αντιμετωπίσει εκλογές (ελάχιστες έως μηδενικές ήταν οι πιθανότητες να συμφωνηθεί νέο πρόσωπο για την Προεδρία)

Στην περίπτωση κατά την οποία τελικώς θα παραιτείτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε στο διάστημα που θα μεσολαβούσε μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου,  τον παραιτηθέντα Πρόεδρο θα αντικαθιστούσε, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται σε «πανικό του Πρωθυπουργού ήδη από την παραμονή του δημοψηφίσματος» λόγω της στάσης του Προκόπη Παυλόπουλου.

Το να γίνει «Ναι» το «Οχι» κατά την εφημερίδα, είχε αποφασιστεί πριν από την ημέρα του δημοψηφίσματος, αλλά ο Πρωθυπουργός έπαθε σοκ γιατί περίμενε ότι το «Οχι» θα ήταν λίγο παραπάνω από 50% και εκτιμούσε  ότι έτσι θα ήταν πιο  διαχειρίσιμο

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here