Εφιάλτης στις ΗΠΑ: Κυβερνητική έκθεση προβλέπει 3.000 νεκρούς από κορονοϊό ημερησίως έως τον Ιούνιο

Μακάβριες εκτιμήσεις για τα θύματα από κορονοϊό έρχονται από τις ΗΠΑ. Εκθεση  που συνέταξαν τα τμήματα της Εσωτερικής Ασφάλειας και Υγείας & Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, φέρεται να προβλέπει επιπλέον ότι έως το τέλος αυτού του μήνα καθημερινά θα καταγράφονται περίπου 200.000 νέα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζεται ώστε να αρχίσει η επαναφορά στην καθημερινότητα και εξέφρασε τη στήριξή του στους διαδηλωτές εναντίον των κρατικών περιορισμών σε επιχειρήσεις και σε κοινωνικές συναθροίσεις λόγω της πανδημίας.

Ο Τραμπ, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News την Κυριακή, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ από την πανδημία μπορεί να φτάσει τους 100.000. Αλλά επίσης είπε ότι «πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε στα πάρκα και στις παραλίες αρκεί να κρατάμε κάποιες αποστάσεις».

Πριν από έναν μήνα περίπου ο Τραμπ είχε πει ότι η χώρα θα έχει κάτι λιγότερους από 100.000 νεκρούς από τον ιό. Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες όπως το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Λοιμώξεων χρησιμοποιούν πολλαπλά μοντέλα για να προβλέπουν τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων που ενδεχομένως βιώσουν οι ΗΠΑ. Αυτές οι προβλέψεις μπορεί να αλλάξουν σημαντικά και κάποια μοντέλα, όπως για παράδειγμα το μοντέλο του Ινστιτούτου Υγείας για τις Μετρήσεις και τις Αξιολογήσεις, έχουν θεωρηθεί ότι είναι αναξιόπιστα.

Πηγή: CNBC

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here