Εφη Aχτσιόγλου: Προγράμματα απασχόλησης για 120.000 ανέργους μέσα στο 2017

Ενίσχυση της απασχόλησης, μείωση της ανεργίας, ποιοτικές θέσεις εργασίας με όρους αξιοπρέπειας και ισχυρές δομές του κοινωνικού κράτους είναι οι τέσσερις άξονες της πολιτικής του υπουργείου Εργασίας, με στόχο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη. Αυτό τόνισε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου κατά την ομιλία της στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οποία σημείωσε με έμφαση πως ως το τέλος του έτους πάνω από 120.000 άνεργοι θα συμμετάσχουν σε προγράμματα απασχόλησης.

Οπως είπε η υπουργός,  από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο, έχουν ενταχθεί στα στοχευμένα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας 73.544 ωφελούμενοι, ενώ έως τα τέλη του 2017 αναμένεται να ενταχθούν άλλοι 46.000. Συνολικά «μέχρι το τέλος του χρόνου, τα προγράμματα θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους», ανέφερε.

Μιλώντας για το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας υπογράμμισε ότι αναμορφώθηκε το πλαίσιο για την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα υποδηλωμένης, αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας και τόνισε ότι «πλέον ισχύει ένα πλέγμα ρυθμίσεων που θωρακίζει τους εργαζόμενους απέναντι σε καταχρηστικές πρακτικές και δίνει προβάδισμα στις επιχειρήσεις και τους εργοδότες που είναι συνεπείς και σέβονται τις εργασιακές σχέσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε σε τρία προγράμματα που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν πρώτον «Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτικών εισφορών για μετατροπή εργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς», δεύτερον «Πρόγραμμα για εγκλωβισμένους εργαζόμενους» και τρίτον «Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών».

Στην πρώτη περίπτωση που αναφέρθηκε η υπουργός θα δίνεται το κίνητρο για πρώτη φορά να μετατραπεί η ψευδώς δηλωμένη αυτοαπασχόληση, σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μισθωτή εργασία και είναι πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 156 εκατ. ευρώ, και από αυτό θα ευνοηθούν 40.000 εργαζόμενοι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here