Εφετείο: Με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τον φρουρό-Καμμένο στα Εξάρχεια το βαν διαφυγής

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ/Γ. ΛΙΑΚΟΣ

Με καλάσνικοφ πυροβόλησε ο ένας από την ομάδα των τριών δραστών τον αστυνομικό φρουρό του Εφετείου Αθηνών, όταν εκείνος επιχείρησε να τους καταδιώξει στις 3 τα ξημερώματα, αμέσως μετά την βόμβα που τοποθέτησαν στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου. 

Αυτό πρέκυψε από τον κάλυκα που βρέθηκε στην οδό Λουκάρεως, στο σημείο  όπου ο τρίτος των δραστών και οδηγός του μικρού ΙΧ βαν με το οποίο διέφυγαν, περίμενε τους άλλους δύο που τοποθέτησαν τη βόμβα. Οπως έγινε γνωστό, ο οδηγός του βαν πυροβόλησε τον αστυνομικό φρουρό που έτρεξε να τους αποτρέψει, μέσα από το αυτοκίνητο.

Ο κάλυκας εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ανήκει στο όπλο που έχει χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΑ είχε επιτεθεί πρόσφατα με καλάνσικοφ κατά αστυνομικω΄ν των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο των δραστών, αυτό βρέθηκε καμένο σε δρόμο των Εξαρχείων. Οπως προέκυψε είχε κλαπεί από περιοχή των νοτίων προαστίων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here