Ευχές Βορίδη στη κυβέρνηση να πετύχει ελάφρυνση του χρέους στο Εurogroup

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Κάτω από την πίεση των πραγμάτων και μπροστά στο κίνδυνο να βρεθεί εκτεθειμένη απέναντι στη κοινή γνώμη με την περίεργη και διφορούμενη ως τώρα στάση της, η ΝΔ άλλαξε γραμμή και για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, τάσσεται, έστω στα λόγια, στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης που δίνει τη μάχη του χρέους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, δήλωσε στη Βουλή, ότι εύχεται να πετύχει η κυβέρνηση στο Eurogroup ρύθμιση του χρέους!

Η τοποθέτηση αυτή έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής και αφού είχε προηγηθεί το ανοικτό ερώτημα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου  προς τη πλευρά της ΝΔ: «μπορώ να ξέρω γιατί δεν έχουμε την υποστήριξή σας τρεις μέρες πριν το Eurogroup για την ρύθμιση του χρέους;».

Ο Μ. Βορίδης απάντησε ότι «έχετε την ευχή μας να πάτε να ρυθμίσετε το χρέος. Αλλά άμα σας πούμε ότι δεν σας εμπιστευόμαστε μην μας παρεξηγήσετε. Έχουμε πεπραγμένα».

«Ευχαριστώ για τις ευχές σας», απάντησε ο υπουργός.

Νωρίτερα είχε υπάρξει ένταση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, που διέκοψε τον Ευκλ. Τσακαλώτου φωνάζοντάς του ότι «έχετε πουλήσει την ψυχή σας».

«Πού την βρήκες την ψυχή;», του φώναξε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος σχολίασε «πολύ ψυχοπάθεια έπεσε εδώ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here