Εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον μισαναπηρισμό!

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

ΟΧΙ, δεν είναι όλοι οι ανάπηροι υποψήφιοι “μαϊντανοί”, ήτοι – διευρυμένος ορισμός – διακοσμητικά (εξωτικά) φυτά στα ψηφοδέλτια/κήπους των κομμάτων. Πού και πού (σπάνια) ανάμεσά τους υπάρχουν και άνθρωποι στην πραγματική πρωτοπορία των πραγματικών κοινωνικών κινημάτων. Πώς τους καταλαβαίνουμε; Πώς αλλιώς; Από αυτά που γράφουν, λένε και κάνουν.

Διαβάστε με προσοχή την παρέμβαση που ακολουθεί του σκηνοθέτη και ακτιβιστή (μετέχει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ) Αντώνη Ρέλλα. Αν τη πιάσετε στο βαθύτερο νόημά της έχετε πιάσει στο πρέπον βάθος τι σημαίνει ή τι θα έπρεπε να σημαίνει αναπηρική πρωτοπορία. Και αυτό – εμπιστευτείτε μας – έχει πολύ μεγαλύτερη (διαχρονική) πολιτική σημασία από τις όποιες (βραχυπρόθεσμες) εκλογικές σας επιλογές.

Γράφει ο κ. Α. Ρέλλας: Η αφαίρεση πινακίδων από αναπηρικό όχημα που φέρει την μπλε κάρτα του υπουργείου Μεταφορών αποτελεί απόδειξη των θεσμοποιημένων πρακτικών αποκλεισμού της κοινωνίας και εκδήλωσης εχθρικών κοινωνικών συμπεριφορών.

Όντως οι ανάπηρες/οι είναι αδύναμοι να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους εξαιτίας του καταπιεστικού αντίκτυπου μιας μη ανάπηρης κοινωνίας όπου μια ισχυρή ηγεμονεύουσα τάξη «ικανών σωμάτων» κυριαρχεί επί των ανίσχυρων αναπήρων. Βάσει του νόμου 4067/12, άρθρο 26, επιβάλλεται να εξασφαλίζεται ποσοστό 5% των χώρων στάθμευσης για χρήση αναπηρικών αυτοκινήτων. Στην πράξη αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και πουθενά. Αντίθετα η τροχαία εφαρμόζει ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τον μισαναπηρισμό.

Αναλογιστείτε λοιπόν γιατί δεν βλέπετε ανάπηρες/ους στην καθημερινότητα…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here