Εδρασαν 3 συντονισμένες ομάδες τζιχαντιστών- Γάλλος γνωστός στις αρχές ο ένας- 3 συλλήψεις στο Βέλγιο

Τρεις συντονισμένες ομάδες πάνοπλων τζιχαντιστών, χτύπησαν σε 6 διαφορετικά σημεία στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής, σκορπώντας το θάνατο σε τουλάχιστον 129 άτομα και το τρόμο σε ολόκληρη την υφήλιο. 

Αυτά είπε εισαγγελέας του Παρισιού François Molins σε συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 3 Γαλλοι πολίτες συνελήφθησαν στο Βέλγιο όπου ζούν σε σχέση με τις επιθέσεις του Παρισιού, τις πιο θανατηφόρες από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την χειρότερη στην Ευρώπη μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη.

Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες που αναγνωρίσθηκε από τα αποτυπώματα ήταν Γάλλος πολίτης από το προάστιο του Παρισιού Courcouronnes. Ο άνδρας γεννήθηκε το 1985 είχε ποινικό μητρώο και είχε σημανθεί ως εξτρεμιστής από το 2010.

Είπε επίσης ότι ένα Συριακό διαβατήριο, που ανήκε σ΄έναν άνδρα που γεννήθηκε το 1990, άγνωστου στις Γαλλικές αρχές, βρέθηκε δίπλα στα πτώματα δύο ακόμη τζιχαντιστών που ανατινάχθηκαν στη πορεία των επιθέσεων.

Οπως είχε πει νωρίτερα ο Ελληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο κάτοχος του διαβατηρίου εισήλθε στην ΕΕ μέσω του ελληνικού νησιού της Λέρου, στις 3 Οκτωβρίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here