Έδειρε και εγκατέλειψε στο δρόμο το 9χρονο παιδί της επειδή δεν είχε ζητιανέψει αρκετά

Μόνο  μέσα στη νύχτα άφησε 30χρονη τσιγγάνα τον 9χρονο  γιο της επειδή δεν ειχε μαζέψει αρκετά χρήματα επαιτώντας, ενώ ο 25χρονος συντροφός της τον ειχε προηγουμένως  χτυπήσει με μεταλλικο εξάρτημα σόμπας.

Το παιδί αναζήτησε ψυχολογικό καταφύγιο σε μια παιδική χαρά της Κομοτηνής  και εντοπίστηκε από την αστυνομία χαράματα, εμφανώς καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο.

Η Πρόνοια βρηκε το σπίτι της μητέρας και πήρε αμέσως την επμελεια ενός 5χρονου  -τα άλλα παιδιά οι γονείς πρόλαβαν και τα έστειλαν σε άλλες οικογένειες «για να μην τους πάρει το κράτος»

Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει καταγγελθεί και σε άλλες πολεις για κακοποιηση ανηλίκων

Σύμφωνα με το ίδιο το παιδί μάλιστα, φοβόταν να ξαναγυρίσει σπίτι του γιατί όπως ανέφερε τον δέρνει ο τωρινός σύντροφος της μητέρας του -ειδικά όταν δεν μαζεύει αρκετά λεφτά.  Το παιδί είπε οτι δεν θέλει να ζητιανεύει και ότι ζήτησε πολλές φορές απο τη μητέρα του να πάει σχολείο, αλλά του το αρνήθηκαν

Η μητέρα έχει αποκτήσει  εννιά παιδιά και άλλοτε έμενε στο Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνταν από πόλη σε πόλη. Από το 2010 υπάρχουν εκθέσεις  από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης για την  ακαταλληλότητα του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά (που τότε ήταν τρία ή τέσσερα) και εκδοθηκαν καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας. Μητέρα και σύντροφος έχουν άλλωστε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης και Καβάλας, τώρα και της Ροδόπης και για ποινικά ζητήματα.

Το 2015 είχε κάνει το ίδιο (εγκατάλειψη ανηλίκου και έκθεση σε κίνδυνο) στην 11χρονη τοτε κορη της που ίσως ήταν και η πρωτότοκη. Την ειχε παρατήσει σε ένα περίπτερο και είχε επιληφθεί η Πρόνοια.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πλέον συνεχίζει την επισταμένη έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από το νοσηρό αυτό οικογενειακό περιβάλλον.

Τα δύο παιδιά (9χρονο και 5χρονο) φιλοξενούνται προσωρινά στο Σισμανόγλειο, ελλείψει ενδιάμεσης δομής φιλοξενίας, μέχρι να βρεθεί ένα μόνιμο ίδρυμα που θα τα φιλοξενήσει, περιθάλψει και προσφέρει ασφαλές καταφύγιο και ζωή με μέλλον. Εντούτοις το Σισμανόγλειο ζητεί να βρεθεί λύση, γιατί δεν διαθέτει υποδομές για τη φύλαξη των παιδιών, που σημειωτέον φρουρουνται για να μην απαχθούν απο τους γονείς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here