ΕΔΕ και καταθέσεις διοικητών για τους Ελληνες στρατιωτικούς

Καταθέσεις από τον υποστράτηγο Δημήτρη Μπονώρα, Διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμότειχου και από τον Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο, που ηγείτο της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», πήρε ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρος που διενεργεί την ‘Ένορκη Διοικητική Έρευνα που έχει διατάξει το ΓΕΕΘΑ, σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο υπαρχηγός ΓΕΣ συγκεντρώνει στοιχεία και μαρτυρίες από όλους τους εμπλεκόμενους στη μονάδα την επίμαχη ημέρα της σύλληψης. Σε αυτήν από την πρώτη στιγμή αξιοποιούνται τα δεδομένα που έχει συλλέξει από την έρευνα της η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Έχει καταστεί σαφές και διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι σε κανένα στάδιο της η Έρευνα δεν αποσκοπεί στην απόδοση ευθυνών στους δυο στρατιωτικούς μας που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας  της Αδριανούπολης.

Την ίδια ώρα σφίγγει ο στρατιωτικός κλοιός στον Έβρο. Το περιστατικό με την σύλληψη των δυο, άλλαξε το επιχειρησιακό δόγμα στις περιπολίες. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι περιπολίες αναμένεται να υπετριπλασιαστούν.

Επιπλέον, εκτός από αριθμητικά θα διευρυνθεί και ποιοτικά η σύνθεση των ελληνικών περιπόλων. Δηλαδή περισσότερα άτομα αλλά και με εμπλοκή ειδικών δυνάμεων, με αυξημένο οπλισμό και εξάρτηση.
Ακόμα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ΑΓΕΣ αναμένεται να επισκεφθεί τον Έβρο.

Mε πληροφορίες από Evros news

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here