ΕΔΕ για την αυτοκτονία κρατουμένης 21 ετών μέσα σε αστυνομικό τμήμα

Ένορκη  Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για την αυτοκτονία ενός νέου κοριτσιού  εντός των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης.

Η κοπέλα θα μετήγετο στις φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία της συμμετοχής σε ληστεία. Συνελήφθη στις 2 Σεπτεμβρίου και  θα μετήγετο στις φυλακές Κορυδαλλο επειδή διατάχθηκε η προσωινή κράτηση της για ληστείες. Το κορίτσι κρεμάστηκε στις 3 Σεπτεμβριου στο κελλί του στο αστυνομικό τμήμα.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες ή όχι από την πλευρά των αστυνομικών. Ένα από τα ερωτήματα είναι γιατί δεν είχαν αφαιρεθεί τα κορδόνια από τα παπούτσια της κρατούμενης, όπως είθισται να γίνεται στους κρατούμενους  ακριβώς για να αποτραπούν τέτοιες ενέργειες.

Το κορίτσι ήταν απο τον Πύργο. Ο  πατέρας  του είχε κάποια περιουσιακά στοιχεία αλλά όταν πέθανε απο κακοήθεια, άφησε τη διαχείρισή τους σε έναν φίλο του και όχι στη μητέρα. Κάτω απο διάφορες συνθήκες το κορίτσι έμπλεξε με υπόκοσμο και με το αλκοόλ, ενώ παράλληλα ειχε και ζητήματα υγείας. Βρέθηκε μπλεγμένη με ληστείες και μετά…..

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here