Έχουμε κράτος Μυκόνου που απελαύνει τους σκούρους;

«Σκούπα» εναντίον αθίγγανων αλλά και Πακιστανών στη Μύκονο. Οπου βέβαια οι μεν Ρομά είναι Έλληνες υπήκοοι και δεν μπορεί να τους απαγορευτεί η πρόσβαση σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, οι δε Πακιστανοί είναι παρόντες σε όλη την Ελλάδα και δεν είναι διόλου κατανοητό γιατί έπρεπε να «απελαθούν» ειδικά από τη Μύκονο.

Είναι δηλαδή η Μύκονος άλλη Ελλάδα; Εχει κάτι παραπάνω από τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέσβο ή την Κρήτη; Έχει κάτι παραπάνω από την «μιαρή» ηπειρωτική Ελλάδα; Τι ακριβώς;

Και τι να πουν στον Πύργο για παράδειγμα, όπου έχουν και πρόβλημα παραβατικότητας; Να βάλουν κι εκείνοι όλους τους Ρομά σε πλοία και να τους στείλουν στη Μύκονο μήπως;

Η επιχείρηση «εκκαθάρισης» άρχισε μετά τις διαμαρτυρίες των «κοσμοπολιτών» της Μυκόνου το Πάσχα (ότι άρχισαν να εμφανίζονται «τσιγγάνοι και ημιφορτηγά και πέφτει το επιίπεδο του νησιού»)

Οσοι Ρομά προσάγονταν και δεν είχαν ταυτότητες, επιβιβάζονταν άρον-άρον σε πλοίο προς άγνωστη κατεύθυνση (μακριά από εμάς, έλεγαν οι «Μυκονιάτες», κι όπου θέλουν ας πάνε)

Ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση των υπευθύνων ως «μόνη λύση για να σωθούν, έστω, τα προσχήματα», ζητά με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ για τις «απελάσεις» Ρομά από το νησί της Μυκόνου.

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση θυμίζοντας μάλιστα ότι πρόσφατα η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Ρομά σε ειδική συνεδρίαση της.

«Καταπατούν κάθε λέξη του Συντάγματος. Σήμερα μαθαίνουμε ότι η υποκρισία τους ξεπερνά κάθε όριο. Ακολούθησαν την Μέρκελ, τώρα κάνουν τον Σαρκοζύ να φαντάζει προοδευτικός», αναφέρει.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη «το άρθρο 5 του Συντάγματος προβλέπει ρητά ότι «Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here