Η αιχμή του Βρέντζου για την ΑΕΚ – Οι προτάσεις του Ολυμπιακού στη Super League

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως τέθηκε επί τάπητος το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League και εξερχόμενος από τα γραφεία της Λίγκας άφησε αιχμή για την ΑΕΚ.

«Σημασία έχει ότι συζητήθηκε για πρώτη φορά στο Δ.Σ. το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ομάδων και για να υπάρχουν ακόμα και ποινές αποβολής ομάδων και σε περιπτώσεις conflict (σ.σ. αντικρουόμενα συμφέροντα) όπως η περίπτωση της ΑΕΚ», υποστήριξε.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αναφερθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια στο θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων κάνοντας νύξη για την ΑΕΚ και την μη αναγραφή του ονόματος του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη στην επίσημη σύσταση της ΠΑΕ και την σχέση του τελευταίου με τον ΟΠΑΠ.

Όσον αφορά το Δ.Σ. της Super League, οι Πειραιώτες κατέθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες ήταν οι εξής:

1) Ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση για την αυστηροποίηση του νόμου, σχετικά με τον κανονισμό της ΕΠΟ περί συμμετοχής σε ΠΑΕ και έλεγχο στη μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ, η οποία πέρασε ομόφωνα. Κάτι που συνεπάγεται τα εξής: α) τον αποκλεισμό από τις ομάδες προσώπων που έχουν σχέση με στοιχηματικές εταιρίες και δημιουργούν προφανές ασυμβίβαστο, β) περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας, γ) εικονική μετοχική σύνθεση στις ΠΑΕ. Σύμφωνα με τους Πειραιώτες, αυτός ήταν ο όρος του Ολυμπιακού για να δεχτεί την αναδιανομή των εσόδων της λίγκας. Και όποια ομάδα εμπλέκεται σε κάτι από τα παραπάνω θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

2) Από τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα με 14 ομάδες και play offs (1-6) με τους βαθμούς που ήδη έχουν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια.

3) Το προεδρείο της λίγκας ενημέρωσε ότι ο υπουργός έχει δεσμευτεί πως θα παρέμβει για το προφανές ασυμβίβαστο με τον ΟΠΑΠ.

4) Ο Ολυμπιακός έθεσε θέμα στην αναδιανομή σε ότι αφορά στην εμπορικότητα των τεσσάρων μεγάλων ομάδων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here