Αιχμές από Κώστα Καραμανλή το νεότερο κατά ακροδεξιάς στροφής Μητσοτάκη-Αδωνι: Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα

«Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο». Με τη φράση αυτή, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο νεότερος πολιτικός της οικογένειας Καραμανλή, στέλνει ηχηρή προειδοποίηση προς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εκ μέρους προφανώς του καραμανλικού στρατοπέδου, πως η μετατόπιση της ΝΔ προς ακραία δεξιά πολιτικά χαρακτηριστικά δεν θα γίνει αποδεκτή.

Είχε προηγηθεί μέσα στη βδομάδα, η ξαφνική, αναπάντεχη και υπερβολική ως προς το λόγο της, διαγραφή της καραμανλικής Κατ. Παπακώστα, από την ΚΟ της ΝΔ, επειδή δεν ταυτίστηκε απολύτως, με την γραμμή του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι «η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο», συμπληρώνοντας με νόημα ότι «ποτέ η ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της Δεξιάς. Βέβαια πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης. Αλλά τον τόνο στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και μέχρι σήμερα, τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν αυτά τα όρια».

Και είναι προφανές ότι δεν εννοεί την ακροδεξιά παρέκκλιση αλλά την υπέρβαση της δεξιάς προς το κέντρο και την φιλελεύθερη αντίληψη.

Ο Κ. Καραμανλής εκτίμησε επίσης ότι «η σημερινή κυβέρνηση απευθύνεται μόνο σε όσους θεωρεί εκλογική της πελατεία», για να προσθέσει πως ναι μεν η ΝΔ δεν μπορεί να τους εκφράσει πολιτικά όλους, αλλά «θα πρέπει να δουλέψουμε για όλους. Έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της ευρείας πλειονότητας των πολιτών, ακόμα και όσων δεν μας ψήφισαν, η οποία είναι αναγκαία για να κάνει πράξη ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here