Εχασε μέσα μια μέρα τη πρωτιά του πλουσιότερου στο κόσμο,ο Τζεφ Μπέζος

Μέσα σε μια μόλις ημέρα, ο Τζεφ Μπέζος που είχε ανακηρυχθεί σε πλουσιότερο άνθρωπο στο κόσμο, λόγω της περιουσίας του από μετοχές της Amazon, έχασε τη τη πρωτιά, καθώς υποχώρησε η περιουσία του κατά 6 δισ. δολάρια.

Την Πέμπτη το πρωί, ο διευθύνων σύμβουλος της Αmazon κατέστη ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία άνω των 92 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Amazon για το β’ τρίμηνο του 2017, οδήγησαν σε πτώση τη μετοχή της εταιρείας και συνακόλουθα την περιουσία του Μπέζος.

Η απώλεια των 6 δισ. δολαρίων, σε διάστημα λίγων ωρών, επανέφερε τον επικεφαλής της Amazon στη δεύτερη θέση και τον ιδρυτή της Μicrosoft, Mπιλ Γκέιτς, στην πρώτη θέση.

Παρά την απώλεια της «πρωτιάς», η περιουσία του Μπέζος, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, έχει αυξηθεί κατά 25 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, δεδομένων των προοπτικών ανάπτυξης της Amazon, είναι πολύ πιθανό, στο εγγύς μέλλον, να βρεθεί εκ νέου στην πρώτη θέση της λίστας των πιο ευκατάστατων ανθρώπων του πλανήτη.

Σημειώνεται ότι ο Μπέζος κατέχει περίπου 80.000.000 μετοχές του εμπορικού «κολοσσού», ο οποίος επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο, διευρύνοντας διαρκώς τη δυναμική του.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, ή και Γέρος της Δημοκρατίας, είχε πεί κάποτε, ότι «μπορεί μεν να ευτυχούν οι αριθμοί, αλλά να δυστυχούν οι άνθρωποι», αναφερόμενος σε γενικά πλαίσια της θεωρητικής και στατιστικής οικονομίας, σε σύγκριση με εκείνα της συγκεκριμένη και πραγματικής οικιονομίας, κατι που μας θυμίζει τον σκωπτικό ορισμό της στατιστικής στην οικονομία, την οποί ορίζει ως τον «κλάδο της «επιστήμης» (;?) κατά τον οποίο όταν ενας άνθρωπος τρώει δύο (2) ψωμιά κι ένα άλλος κανένα(0), συμπαιρένει ότι ο καθένας τους έφαγε απο ένα(1)» !Αυτά ίσχύουν ως προς τα μεγάλα μεγέθη, όπου και χάνεται το μέτρο σε καθαρα υποκειμένικό επίπεδο, δηλαδή προσωπικό συγκεκριμμένων ατόμων ή προσώπων (κυρίως νομικών εταιρίών, κ.ά.): ειδικότερα το να πέσει ή ανέβει κάποιος συνάνθρωπός μας μια βαθμίδα κατω ή πάνω, δεν προσλαβάνεται το ίδιο, τόσο υποκειμενικά (από τον ίδιο) όσο και αντικειμενικά (απ’ όλους τους άλλους ), στις διάφορες βαθμιδες της κοινωνικής και κυρίως οικονομικής ταξινόμησης (έστω και άτυπης), αφού αυτή είναι πολύ πιό έντονη στα ακραία (προς τα πάνω και τα κάτω) κλιμάκια αυτής (έστω και άτυπης, επαναλμβάνεται και πάλι) της ταξινόμησης, σύμφωνα με τον πλούτο, κατι που ‘ίσως εκφράζεται και με το «οι έσχατοι έσσονται πρώτοι» και τούμπαλιν (!), δηλ. και «οι πρώτοι τελευταίοι». Έτσι, «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», αλλά και η δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα: δήλ. γνώση και αυτογνωσία, για να μπορεί καποιος να διαχειρίζεται εποφελώς για όλους τα όποια αγαθά απεκτησε και κατέχει, αφού στο εποφελές για όλους συμπεριλαμβάνεται, κυρίως και αποτελεσματικότερα, και για τον ίδιο, μόνο που ή αρετή και τόλμη σε πολλές των συγκεκριμμένων περιπτώσεων δεν εξαρτάται μόνο από τα ίδια τα υλικά αγαθά και την δύναμη που προσφέρουν, αλλά κυρίως από το ανοιχτό μυαλό που τους (ή και μας) δένει με την κοινωνία κι όχι κι από το κλειστό που τους ( ή και μας) αποκόπτει απ’ αυτή! κι «οι νοούντες νοήτωσαν», τροποποιώντας το κάπως, αφού αφορά μεγάλο μέρος μας!
    Πάντοτε με τιμή προς όλους (ες)
    Ι. Χ. Βούλγαρης (ivoulga@law.duth.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here