Ευαγγελία Κονδάκη-Καραμέτου: «Anti Bullying θέατρο»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ

   Διαδραστική παράσταση με θέμα τον εκφοβισμό, τη διαφορετικότητα και τη φιλία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Πέγκυς Φούρκα ‘’Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι’’, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιό, πραγματοποιείται την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 11.30 πμ ή στις 3.00μμ στο θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, δίπλα στο σταθμό του Μετρό στο Μεταξουργεί. Η Ευαγγελία Κονδάκη Καραμέτου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη προγράμματος διαμεσολάβησης σε θέματα εκφοβισμού στο ΓΕΛ Βάρης μας εξηγεί.

-Γιατί αυτό το έργο;

Είναι μια περιπέτεια που έρχεται να ταράξει την ηρεμία των έξι αγαπημένων φίλων. Ο Άρης γίνεται στόχος της συμμορίας του σχολείου. Ύστερα από αλλεπάλληλες απειλές εξαναγκάζεται να γίνει το πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού, του Μπίλι Σκαμπίλι. Όλα ανατρέπονται όταν ξαφνικά μεταφέρεται με μαγικό τρόπο στο… Τσαμπουκαλονήσι, το νησί που έχει καταλάβει ο Κάπτεν Φουρκ! Όνειρό του είναι να εξαπλώσει τη βία και την έχθρα. Θα καταφέρει η γνωστή παρέα να σώσει τον Άρη και να καταστρέψει τα σχέδιά του; Ποιο ρόλο θα παίξει η γοργόνα Φιλιώ και η φίλη της η Αγάπη;  Μέσα από μια περιπέτεια γεμάτη δράση και ανατροπές, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας.

-Οι συντελεστές του;

Μας άρεσε πολύ το βιβλίο και θελήσαμε να το ανεβάσουμε στο Θέατρο – Αργώ, με την επιθυμία να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές. Οι περισσότεροι από τους  συντελεστές είμαστε και παραγωγοί της παράστασης και εργαζόμαστε αφιλοκερδώς. Δεν έχουμε καμία κρατική επιχορήγηση και όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τα εισιτήρια των σχολικών παραστάσεων. Στόχος μας είναι να γίνουν και δωρεάν παραστάσεις, για σχολεία ή ομάδες μαθητών που δεν έχουν οικονομική ευχέρεια.

-Απευθύνεστε σε εκπαιδευτικούς;

-Ναι και τους λέμε να υποστηρίζουν την προσπάθειά μας, να κρατήσουν ανοιχτή μια ημερομηνία  στον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών περιπάτων  και να ρθουν στη δωρεάν παράσταση για εκπαιδευτικούς. Δηλώστε το όνομά σας και το όνομα του σχολείου σας στο 6944615430. (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here