Ε, ναι, χειμώνιασε – Χιόνια στα Τρίκαλα – Το νου μας σε ηλικιωμένους με σόμπες

Χιονιζει απο χτες τη νυχτα στα Τρικαλα σε όλα τα χωριά από το ύψος της Ελάτης και πάνω και «το έχει στρώσει» -η Ελατη ομως έχει και υψομετρο 950 μ.

Οσο όμορφο κι αν είναι το χιόνι για τα παιδιά, για το πνεύμα των Χριστουγέννων, να υπενθυμίσουμε ότι μετά τη χρεοκοπία και την αναγκαστική οικονομία στο πανάκριβο πετρέλαιο, κάθε χειμώνα χάνονται 15-20 ανθρώπινες ζωές απο πυρκαγιές σε θερμάστες ή απο το μονοξείδιο απο μαγκάλια. Οπότε  αν κάποιος έχει συγγενείς μοναχικούς ή που λόγω ηλικίας ξεχνούν και οι δυο, άντρας και γυναικα, καλό είναι να τους τηλεφωνεί συχνά και να έχει το νου του.

Το έχει στρώσει και στην άσφαλτο και οι οδηγοί που θέλουν να μετακινηθούν στον ορεινό όγκο πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το ύψος του χιονιού είναι μεγαλύτερο από το Περτούλι και πάνω

Μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρούν σε όλο το δίκτυο, ενώ τον συντονισμό τον έχει ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης.

Στα πεδινά  βρέχει, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει σημαντική πτώση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Μακεδονία χιοινιζει  σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε υψόμετρο  μολις  250 μ. κυρίως στο νομό Κιλκίς, στην Πέλλα Ημαθίας και ίσως και στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης.

Από το μεσημέρι-απόγευμα  οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν για τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας αλλά θα συνεχιστούν στη Θράκη.

Στη Θεσσαλία θα χιονίζει κατά περιόδους πάνω από τα 600-650 μέτρα, στην κεντρική Στερεά πάνω από τα 750 μέτρα, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια πάνω από τα 900 μέτρα και στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 800-850 μέτρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here