Πρωτομαγιά: Παρόντες υπουργοί, απόντες μεγαλοσυνδικαλιστές

Αν κάποιοι από τους ιστορικούς του μέλλοντος καταπιαστούν με όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2015, σε 2 -παράδοξα για τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας –  γεγονότα θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους και την ανάλυσή τους: πρώτον, στην απουσία κορυφαίων – ηγετικών στελεχών τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων, και δη της ΓΣΕΕ, και δεύτερον, στην πρωτοφανή παρουσία υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων οι οποίοι όχι μόνο εχθρικά δεν αντιμετωπίστηκαν αλλά αντιθέτως χειροκροτήθηκαν και συνομίλησαν με δεκάδες διαδηλωτές.

Μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Γ. Βαρουφάκης, Γ. Σταθάκης, Ν. Βαλαβάνη, Π. Σκουρλέτης, Π. Λαφαζάνης,  Ν. Βούτσης, Δ. Στρατούλης  παραβρέθηκαν στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια συμμετείχαν στην πορεία που ακολούθησε μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Τα κυβερνητικά στελέχη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν εισέπραξαν γιούχα και αποδοκιμασίες όπως θα ήταν αναμενόμενο να συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν με προκατόχους τους, αλλά χειροκροτήθηκαν. Συζήτησαν με εργαζομένους και ανέργους οι οποίοι συμμετείχαν δυναμικά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, εισέπραξαν τους προβληματισμούς των πολιτών και επανέλαβαν ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υπό εξέλιξης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους – δανειστές δεν θα κάνει πίσω από τις «βαθιές κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.

Σε αντίθεση με το «παρών» που για πρώτη φορά έδωσαν υπουργοί στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, βροντερή ήταν η απουσία κορυφαίων συνδικαλιστικών παραγόντων κυρίως της ΓΣΕΕ. Για μία ακόμη χρονιά, ενδεχομένως λόγω της πιθανότητας αρνητικής από τους διαδηλωτές αντιμετώπισής τους, ηγετικά στελέχη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων δεν έγιναν ορατά από τους συγκεντρωμένους τόσο στην πλατεία Κλαυθμώνος όσο και στην πορεία που ακολούθησε νωρίς το μεσημέρι προς τη Βουλή. Τα σχόλια είναι δικά σας…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here