Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης στον δεύτερο γύρο

ΦΩΤΟ: INTIME  ( Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

O Ευάγγελος Μεϊμαράκης και o Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι «μονομάχοι» που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Ν.Δ. στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου. Από την μέχρι στιγμής ροή των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι πρώτος, αλλά χωρίς να αγγίζει το 50% που θα του επέτρεπε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Πάντως, ξεπερνά το 40%, ενώ δεύτερος είναι ο κ. Μητσοτάκης που πλησιάζει το 30% και τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Αδωνι Γεωργιάδη τέταρτο, πιθανότατα με μονοψήφιο ποσοστό.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος εκ των υποψηφίων που προέβη σε δηλώσεις, δηλώνοντας ξεκάθαρα «παρών» ενόψει του δεύτερου γύρου στις 10 Ιανουαρίου.

«Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μια καινούργια ημέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης που στο δεύτερο γύρο θα είναι νικηφόρο καθώς είπε, πρόκειται για άλλη εκλογή. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν και είπε ότι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ ενώθηκαν με νέους φίλους του κόμματος.

«Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι σιωπηλή. Εστειλαν το μήνυμα να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ανανεωμένη και αξιόπιστη κυβερνητική λύση», ανέφερε ενώ σημείωσε πως το μήνυμα όσων ψήφισαν απευθύνεται και προς την κυβέρνηση. «Μήνυμα ενάντια στην ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση. Σήμερα ο κ. Τσίπρας κατάλαβε οτι η κοινωνία δεν ανέχεται άλλα ψέματα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τον προεδρεύοντα της ΚΕΦΕ, κ. Γ. Τραγάκη,  προς τους δημοσιογράφους, τα πρώτα επίσημα συγκεντρωτικά αποτελέσματα αναμένονται  ξημερώματα της Δευτέρας , ενώ τα τελικά δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν το πρωί της Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος δεν αρκεί η ηλεκτρονική υποβολή τους μέσω τάμπλετ, αλλά απαιτείται επιβεβαίωση μέσω φαξ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here