Έκθετη η ΕΛΑΣ στη δίκη της Χ.Α- Λιποθύμησε μάρτυρας αστυνομικός

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Εκθετη αφήνουν την αστυνομία, όσον αφορά την στάση της το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, οι μαρτυρίες των ίδιων των αυτοπτών μαρτύρων αστυνομικών ενώπιον του δικαστηρίου που δικάζει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Οι αόριστες απαντήσεις, η μόνιμη φράση» δεν είδα, δεν πρόσεξα», που επαναλαμβάνουν καρμπόν σχεδόν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στη δολοφονία και δεν την απέτρεψαν, έχουν εκνευρίσει το δικαστήριο και ιδίως τη πρόεδρο του Μ. Λεπενιώτη η οποία με παρεμβάσεις και ερωτήσεις της επισημαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τα καθήκοντα του αστυνομικού. 

Μετά από όλα αυτά, ένας μάρτυρας αστυνομικός, λιποθύμησε την ώρα που απαντούσε στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καλά και σωριάστηκε στο πάτωμα.

Λίγο νωρίτερα, κατά την κατάθεσή του, ο μάρτυρας αστυνομικός Δημ. Μπάγιος δεχόταν τις «παρατηρήσεις» της προέδρου για αδράνεια το βράδυ της δολοφονίας, αλλά και για το ότι όφειλε να θυμάται τι έγινε εκείνο το βράδυ.

«Δεν συνάδει το «δεν είδα, δεν παρατήρησα», με αυτό που κληθήκατε να κάνετε. Για το τι μπορεί να συμβαίνει στους πολίτες, την προστασία των οποίων έχετε εσείς αναλάβει, ενδιαφερθήκατε εκείνο το βράδυ;» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λεπενιώτη.

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι μαζί με συναδέλφους του πήγαν στην καφετέρια ‘’Κοράλλι’’ , μετά από σήμα που είχαν λάβει ότι 50 άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται σε αυτό το σημείο.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ηταν 40-50, κοντοκουρεμένοι, μαυροφορεμένοι, αρκετοί ήταν σωματώδεις. Τρεις-τέσσερις κρατούσαν κράνη… Εγώ ήμουν παρατηρητής κοιτούσα τι γινόταν προς τα κάτω … αν ερχόταν κάποιος από πίσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν μετακινηθήκατε καθόλου;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Δεν διήρκεσε πολύ, ένα δύο λεπτά, μετά άρχισαν να τρέχουν … ο συνάδελφος Τσολακίδης μας είπε ότι κάποιος τον πλησίασε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Άλλες μηχανές ήταν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Άλλες δύο της ομάδας Περάματος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δώσατε σημασία στο σήμα που έλεγε για ρόπαλα;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Εκ των υστέρων μού το είπε κάποιος συνάδελφος, δυο τρεις ήταν …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς τι ακριβώς κάνατε εκεί;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ο ρόλος μου ήταν να είμαι παρατηρητής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και τι δουλειά δηλαδή κάνει ο παρατηρητής;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Προσέχει να μη δεχτεί επίθεση η ομάδα του…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσοι ασχολήθηκαν με το συμβάν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Απ΄ την ομάδα μου ο Τσολακίδης, που μας είπε ότι κάποιοι αναρχικοί τσακώθηκαν με κάποιους χρυσαυγίτες … Εγώ δεν είδα κανέναν αναρχικό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τα άτομα τα συγκεντρωμένα τι έκαναν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Μας κοιτούσαν…δεν άκουσα κάτι …φαντάστηκα ότι στόχος ήταν η καφετέρια με βάση το σήμα που είχαμε πάρει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πλησιάσατε τους συγκεντρωμένους να τους ελέγξετε;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτε, άρχισαν να τρέχουν

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάντως κάποιος που κοιτάει μόνο πίσω δεν μπορεί να αντιληφθεί τι γίνεται μπροστά …Αυτοί που έτρεξαν πόσοι ήταν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Προς την Τσαλδάρη γύρω στους 20, οι άλλοι έφυγαν προς την άλλη πλευρά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έβριζαν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς τι κάνατε;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ξεκίνησα να τρέχω, όπως κι οι άλλοι συνάδελφοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Είστε αστυνομικός τι ακριβώς είδατε; Οφείλατε να είστε παρατηρητικός.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τους συναδέλφους που τρέχουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιος ήταν ο ρόλος σας, να τρέχετε πίσω από τους συναδέλφους σας; Φοράγατε κράνος;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Δεν θυμάμαι αν φόραγα κράνος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχετε υποχρέωση να θυμόσαστε, έχετε κάνει κάποια εκπαίδευση να αντιμετωπίζετε καταστάσεις….κόσμος υπήρχε, τους προσέξατε;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ήταν διάφοροι…περαστικοί μου φάνηκαν, πήγαιναν πέρα δόθε … Πίσω από τους συναδέλφους, είδα 5-6 να φεύγουν, να τρέχουν, και τους συναδέλφους να κρατούν το Φύσσα , που τους έλεγε: «Όχι εμένα ρε παιδιά, με μαχαίρωσε…»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσεις τι προσφέρατε σαν αστυνομικός;

Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος διέκοψε γιατί ο μάρτυρας δήλωσε ότι δεν νιώθει καλά και λιποθύμησε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here