Δύτες βρήκαν νεκρούς αγνοούμενους ναύτες του USS MacCain

Δύτες του αμερικανικού στρατού, βρήκαν νεκρούς κάποιους από τους αγνοούμενους ναύτες του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS John S McCain, το οποίο συγκρούστηκε με το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο “Alnic MC” ανοικτά της Σιγκαπούρης.

Ο επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων στον Ειρηνικό, ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, δεν διευκρίνισε πόσοι από τους συνολικά δέκα αγνοούμενους βρέθηκαν.

Η έρευνα για τους αγνοούμενους επικεντρώθηκε κυρίως στην περιοχή όπου συγκρούστηκαν τα δύο πλοία, περίπου οκτώ χιλιόμετρα από την ακτή, στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Για τον αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού, που ενισχύθηκε πρόσφατα λόγω της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα, ήταν η δεύτερη σύγκρουση στην οποία εμπλέκεται σκάφος του στον Ειρηνικό Ωκεανό σε διάστημα εννέα εβδομάδων. Στα μέσα Ιουνίου επτά ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση του «USS Fitzgerald» με ένα υπό φιλιππινέζικη σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων νοτιοδυτικά των ακτών της Ιαπωνίας και την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι απέπεμψε τρεις ανώτερους αξιωματικούς του αντιτορπιλικού.

Μετά το νέο περιστατικό το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά μια διερεύνηση όλου του στόλου και ότι παγώνει προσωρινά επιχειρήσεις του ώστε να εστιαστεί στην ασφάλεια. Ο  επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων, ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι η σύγκρουση ήταν εσκεμμένη ή αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης ή σαμποτάζ. «Η διερεύνηση όμως θα εξετάσει όλες τις πιθανότητες», είπε σε ανάρτηση στο Twitter

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here