Δυστύχημα στα ΕΛΠΕ: Και δεύτερος εργαζόμενος έχασε τη μάχη για τη ζωή

 

Δύο έγιναν δυστυχώς,  οι εργαζόμενοι που έχασαν τη ζωή τους, μετά τον τραυματισμό τους στο τραγικό  δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ, νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρεία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.

Ο Χαράλαμπος Δευτεραίος 41 ετών, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της  Τρίτης και αργά  το απόγευμα  εξέπνευσε και ο δεύτερος από τους εργάτες που είχαν τραυματιστεί στο σοβαρό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο.

Στο εργατικό δυστύχημα είχαν τραυματιστεί συνολικά 6 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με καταγγελίες του Σωματείου Μετάλλου ν. Αττικής και των εργαζομένων, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε καθώς δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Συλλυπητήρια  στην οικογένεια του δεύτερου θύματος  εξέφρασαν οι Π.Λαφαζάνης και Π.Σκουρλέτης ενώ  το πρωί ο  υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος  σε ανακοινωσή τους, εκτός από τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εργαζόμενου, δήλωσαν την αποφασιστική βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε την κατεπείγουσα ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων, αναμένοντας γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση το πόρισμα της σχετικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα τονίστηκε η ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και εάν κριθεί αναγκαίο του επανασχεδιασμού τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου τραγικού ατυχήματος στο μέλλον.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, αποδεικνύουν την γενικότερη ανικανότητα ενός διεφθαμένου κράτους, να αντιμετωπίσει υπεύθυνα τους κινδύνους που παραμονεύουν στους χώρους διαχείρισης εκρηκτικών υλών, τα οποία προλαμβάνονται παγκόσμια εδώ και πολλά χρόνια.
  Αναφέρομαι ειδικότερα στα 5-6000 βενζινάδικα της Ελλάδος, τα οποία η διεφθαρμένη πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων επιτρέπει να λειτουργούν σαν βόμβες που περιμένουν να εκραγούν.

  Οι κίνδυνοι είναι πολλαπλοί και ουσιαστικοί. Κανένας όμως από τους εμπλεκομένους φορείς αλλά και καμία δικαστική Αρχή, δεν τολμάει να λάβει μέτρα, για να μην πειραχθούν τα οικονομικά συμφέροντα των διαφόρων.

  Συνδιασμός διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων και απατεώνων ιδιωτών, καλύπτουν τις παρανομίες, αφού το όφελος από μία πρόχειρη και άκρως επικίνδυνη κατασκευή συνήθως συνδιάζεται και από λαθρεμπορία καυσίμων, κλέψιμο του καταναλωτή, ρύπανση του περιβάλλοντος και άφθονο χρήμα για να τρώνε όλοι.

  Καλώ τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο, ή οποιαδήποτε Αρχή, ή οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης, να επισκεφθεί το βενζινάδικό μου στην Θεσσαλονίκη, για να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια, πλειάδα από θανατηφόρους κινδύνους, για τους οποίους παρότι υπάρχουν ξεκάθαροι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί και νομοθεσίες, στην Ελλάδα κανείς δεν θέλει να ξέρει τίποτε.

  Αλέξανδρος Αμβαζάς
  Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός
  Ομογενής από την Αυστραλία και εξ’ανάγκης βενζινοπώλης τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
  Τηλ: 2310 – 478888

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here