Δύσκολος χειμώνας για τα σχολεία : «Αλαλούμ» με τα τεστ Covid-19

Αντιμέτωποι με μια πολύ δύσκολη κατάσταση έρχονται οι παιδίατροι που καλούνται να εξετάσουν μαθητές  οι οποίοι θεωρούνται ύποπτα κρούσματα Covid-19.

Όπως εξήγησε ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Νταλούκας, μιλώντας στο OPEN εάν ένας μαθητής εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα (πυρετός, βήχας, πονοκέφαλος, ισχιαλγίες) απομακρύνεται από το σχολείο και παραπέμπεται σε παιδίατρο.

Εκεί ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς οι παιδίατροι οφείλουν να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό για την κατάσταση του μαθητή. Επομένως, είτε θα πρέπει να ζητήσουν από την οικογένεια του μαθητή να πληρώσει για τεστ, όταν πολλές οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος, είτε να προτείνουν 10ημερη απομόνωση του μαθητή, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Μάλιστα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες το παραπεμπτικό δεν γίνεται αποδεκτό από τις σχολικές μονάδες, ενώ για το ζήτημα έχει παρέμβει με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Παιδείας η Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, ζητώντας να συνταγογραφούνται τεστ για μαθητές με ύποπτα συμπτώματα, αλλά και για τις στενές επαφές τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here