Δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Εχει γύρει προς τα αριστερά

 

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσβεση της φωτιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, καθώς οι πυροσβέστες δεν μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν την εστία στο γκαράζ του πλοίου, λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων.

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στην πυρκαγιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της πυροσβεστικής, σημειώνοντας ότι εντός του πλοίου συνεχίζουν να καίγονται φορτηγά και ΙΧ.

Στο πλοίο δεν υπήρχε εύφλεκτο φορτίο, ενώ η κατάσβεση συνεχίζεται τόσο από τις μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής όσο και από το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου.

Θετική εξέλιξη, το γεγονός ότι μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες άνοιξε ο καταπέλτης των οχημάτων.

Ωστόσο, το πλοίο εχει πάρει  μεγάλη κλίση προς τα αριστερά από τη μεγάλη ποσότητα νερού που έχει διοχετευτεί στο εσωτερικό του στο πλαίσιο της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών, ενώ ρυμουλκά επιστρατεύθηκαν για να συγκρατήσουν το ογκώδες πλοίο.

 

Το «ευχαριστώ» του πληρώματος

Τις ειλικρινείς ευχαριστίες σε όσους στάθηκαν στο πλευρό τους για την επιτυχή αντιμετώπιση του συμβάντος με την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Πειραιάς-Χανιά, εκφράζουν, σε ανακοίνωση, η εταιρεία ΑΝΕΚ LINES, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου.

«Απευθύνουμε θερμά ευχαριστώ στο Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική, το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και στην ομάδα της ΕΜΑΚ, για την άμεση κινητοποίηση και συμβολή τους, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία εκφράζει,επίσης, τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος με την παρουσία και την επίβλεψή του συνέβαλε στον αποτελεσματικό συντονισμό της επιχείρησης.

Εξάλλου, η εταιρεία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα πλοία και τα πληρώματα των Βlue Star 1, Knossos Palaceκαι Blue Horizon για τη στήριξη, την αλληλεγγύη και την ταχύτατη ανταπόκρισή τους, αλλά και για τα μικρότερα βοηθητικά πλοία που έσπευσαν να παραπλεύσουν με το Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ΑΝΕΚ ευχαριστεί, τέλος, θερμά όλους τους επιβάτες για τη συνεργασία, την ψυχραιμία και την κατανόηση που έδειξαν, ακολουθώντας τις οδηγίες του πληρώματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here