Δυο συλλήψεις για πώληση προσωπικών δεδομένων -1,5 εκατ. εγγραφές

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε  μια 46χρονη γυναίκα και έναν 64χρονο άνδρα, με την κατηγορία ότι  κατείχαν παράνομα και διακινούσαν προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Οι συλληφθέντες προσέγγιζαν επιχειρήσεις τις οποίες ενημέρωναν ότι διέθεταν τηλέφωνα, ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις e-mail πολιτών, στους οποίους θα μπορουσαν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Σε βάρος των κατηγορουμένων, που κατείχαν παράνομα, επεξεργάζονταν και διέθεταν σε τρίτους, ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα πολιτών, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την επεξεργασία και προστασία των προσωπικών δεδομένων και για απείθεια.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά αρχεία με πάνω από 1,5 εκατ. εγγραφές με προσωπικά δεδομένα πολιτών (άγνωστο πόσα ακριβώς άτομα αφορούσε η «προσφορά» στις εταιρείες), φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εσωτερικός σκληρός δίσκος, 4 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και 3 συσκευές αποθήκευσης USB.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα ψηφιακά μέσα και πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Διερευνάται η πηγή προέλευσης των αρχείων

Οι συλλήψεις έγιναν στην Αττική

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here