Δύο νεκροί στη νότια Τουρκία μετά από την ισχυρή έκρηξη (Photos | Videos)

Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν δύο μαχητές στη νότια επαρχία Χατάι, μετά από συγκρούσεις που οδήγησαν σε μεγάλη έκρηξη στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Οι μαχητές εντοπίστηκαν από τις αρχές σε ένα σημείο ελέγχου στην περιοχή Παγιάς της Χατάι νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, προσθέτοντας ότι ένας από αυτούς εξουδετερώθηκε μετά από συγκρούσεις στην περιοχή της Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα).

Μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Δεν ήταν αμέσως σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη.

Πλάνα από την περιοχή έδειξαν αρκετά ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα στο σημείο της έκρηξης, καθώς οι αρχές επιθεώρησαν την περιοχή και έψαξαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι μαχητές για να ξεφύγουν από το σημείο ελέγχου προς την Ισκεντερούν.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Φενέρ, η οποία αποκλείστηκε αμέσως μετά την έκρηξη.

Σύμφωνα με την τουρκική Milliyet, ο νομάρχης της Χατάι, Ραχμί Ντογάν, ανέφερε μέσω Τwitter ότι όλα ξεκίνησαν, όταν δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν ένα όχημα με δύο υπόπτους, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν θύματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας της Αλεξανδρέττας τραυματίστηκε ελαφρά.

Ένα από τα δύο άτομα επιχείρησε να διαφύγει με όχημα και την ίδια στιγμή πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τη σύλληψη του δεύτερου ατόμου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here