Δυο φορές αποσωλήνωσαν την 17χρονη, ελπίζουν τώρα να πάει καλά

Ένα 17χρονο κορίτσι προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς στο ΑΧΕΠΑ γιατί ενώ ήταν υγιέστατο, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας μέχρι την προσβολή του από τον ιό, χρειάστηκε να διασωληνωθεί δύο φορές.

Συγκεκριμένα το κορίτσι είχε πάει το Δεκαπενταύγουστο διακοπές στην Χαλκιδική και όταν επέστρεψε ανέβασε πυρετό. Μέσα σε λίγες μέρες και ενώ δεν ανήκε σε καμία ομάδα υψηλοί κινδύνου, ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό και παρουσίασε βαριά πνευμονία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να πάρουν την απόφαση να το διασωληνώσουν. Το κορίτσι έμεινε διασωληνωμένο 20 ημέρες και τότε έγινε απόπειρα αποσωλήνωσης επειδή παρουσίασε κάποια βελτίωση.

Όμως οι γιατροί δυστυχώς διαπίστωσαν ότι και πάλι η κατάσταση του κοριτσιού επιδεινώθηκε, οπότε το διασωλήνωσαν αμέσως και πάλι.

Χτες το αποσωλήνωσαν και πάλι, μετά από 40 ημέρες διασωλήνωσης ουσιαστικά. Έχει αρνητικοποιηθεί πλέον, δεν πάσχει από κορονοϊό, λένε οι γιατροί. Πρόκειται για το νεαρότερο βαρύ περιστατικό του κορονοϊού στη χώρα.

Ο διευθυντής της κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης είπε ότι «η κοπέλα είναι πολύ καλά στην υγεία της, περιμένουμε κάποιες εξετάσεις για να γυρίσει πλέον σπίτι της. Μπορούσε να κάνει οργανική ανεπάρκεια, αλλά γλιτώσαμε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here