Δύο χρόνια στο γιατρό που διέγνωσε ψύξη, ενώ επρόκειτο για όγκο και η φοιτήτρια έμεινε παράλυτη

Σε 2 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε χτες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου γιατρός του Βενιζελείου Νοσοκομείου για την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια. Κατήγορός του μια φοιτήτρια που πλεον βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Συγκεκριμένα, η φοιτήτρια που το 2011 έμεινε  παράλυτη, η άτυχη Μαρίζα Γουργολιτσα, φοιτούσε τότε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και παρουσίασε οξύτατους πόνους στην πλάτη, στη μέση και στην κοιλιά.

Πήγε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου διέγνωσαν (χωρίς μαγνητικη τομογραφια) ψύξη και της έδωσαν μυοχαλαρωτικά αντιφλεγμονώδη. Η νεαρή συνέχιζε όμως να πονάει εντονότατα και την επομένη  ξαναπήγε στο νοσοκομειο. Οι γιατροί και πάλι επέμειναν στην αρχική διάγνωση της ψύξης. Επειδή οι πόνοι και μετά την δεύτερη επισκεψη ήταν ανυποχώρητοι παρά την αγωγή, το κοριτσι την τέταρτη πλέον ημέρα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων πήγε στο ΠΑΓΝΗ. Εκεί οι γιατροί με μαγνητική τομογραφία διαπίστωσαν ότι είχε αναπτυχθεί ένα μόρφωμα στη σπονδυλική στήλη. Το κοριτσι άρχιζε πλέον να παρουσιάζει παράλυση των κάτω άκρων και διακομισθηκε επειγόντως στην Αθήνα (και στην Ελβετία εν συνεχεία), όπου όμως οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλα. Οπως είπαν στην παθουσα, η κατάσταση θα ηταν αναστρέψιμη μόνον αν ειχαν προλάβει να  αντιμετωπίσουν με σωστη διαγνωση το μόρφωμα αρχικά στο Βενιζέλειο και πλέον δεν μπορουσε να αναστραφεί η παράλυση.

Ο δικηγόρος της κοπέλας είπε ότι το άτυχο κορίτσι ένα βράδυ του Ιουλίου του 2011, ενώ περπατούσε στην πόλη κατευθυνόμενο στο σπίτι του, ένιωσε δυνατό πόνο στην πλάτη και στο στήθος. Τα χαράματα και ενώ ο πόνος δεν υποχωρούσε πήγε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε.

Η πρώτη διάγνωση των γιατρών ήταν «ψύξη». Έτσι, της έδωσαν μυοχαλαρωτικό φάρμακο και την έστειλαν πίσω στο σπίτι της.  Ωστόσο οι πόνοι εξακολούθησαν το ίδιο δυνατοί και όλη την επόμενη μέρα. Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε και πάλι στο Βενιζέλειο όπου της χορηγήθηκε και πάλι μυοχαλαρωτικό φάρμακο και της είπαν να πάει και πάλι σε τρεις μέρες, εφόσον δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Την τέταρτη ημέρα συνεχόμενων πόνων η κοπέλα πήγε αυτή τη φορά στο ΠΑΓΝΗ, με αφόρητους πόνους όπου τελικά υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία όπου και φάνηκε η πραγματική αιτία του προβλήματος. Οι  γιατροί διέγνωσαν κάποια μορφή «δυσπλασία στον νωτιαίο μυελό».

Η Μαρίζα μεταφέρθηκε τότε εσπευσμένα  με αεροπλάνο στην Αθήνα, έχοντας ήδη αρχίσει να χάνει την αίσθηση από τα κάτω άκρα της. Τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κοπέλα έμεινε παράλυτη και είναι από τότε καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Παρά την κακή οικονομική της κατάσταση, για την ασθένειά της έφτασε μέχρι και σε νοσοκομεία της Ελβετίας, όπου οι γιατροί της αποκάλυψαν πως ήταν πολύ αργά για να αναστρέψουν την παραπληγία της και πως το παιχνίδι με το χρόνο χάθηκε στο Ηράκλειο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here