Δύο χρόνια με αναστολή στο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα επειδή δεν ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 το Νοέμβριο του 2010.

Το δικαστήριο δεν τον καταδίκασε για άλλη κατηγορία (οτι ήταν διπλοθεσίτης αφού παράλληλα διατηρουσε θέση στο ΔΝΤ)

Υπενθυμιζεται ότι αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία βαρύνεται

Επίσης υπενθυμιζεται ότι οι Βρυξέλλες αλλά και Έλληνες πολιτικοι παρέχουν πλήρη πολιτικήκάλυψη στο «θύμα» Ανδρεα Γεωργίου οσον αφορά στο μέγα ζήτημα με το  «φουσκωμένο» έλειμμα.

Η τρόικα (και νυν «θεσμοί») έχουν ευθέως ζητήσει την πλήρη απαλλαγή του Γεωργίου απειλώντας ότι σε εναντία περιπτωση θα υπάρξουν συνέπειες στη χρηματοδότησή μας ως χώρα!

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ (βλέπε άλτερ έγκο του Σόιμπλε), είχε  χαρακτηρίσει από πέρσι  «τεράστιο λάθος» την ποινική δίωξή του Γεωργίου.

Πρόσφατα μάλιστα η ελληνική αντιπροσωπεία εκβιάστηκε για την ταχύτερη εκταμίευση της δόσης και απαιτήθηκε να μη σχολιάσει τα τουΓεωργίου

Τι είχε ζητήσει ο εισαγγελέας

 

Ο εισαγγελέας πάντως στην υποθεση Γεωργίου ητα καταπέλτης χθες

Σην αγόρευση του, επικαλούμενος μια φράση του Δημοσθένη σχετικά με την ανάγκη σεβασμού στο νόμο, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας, επισήμανε πως βάσει του ιδρυτικού της νόμου, ήταν υποχρεωτική η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ μια φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του.

Επίσης επεσήμανε ότι όλες οι ενέργειες του κατηγορουμένου συνέβαιναν  κατά την πιο σημαντική στιγμή ιστορικά από την ίδρυση της ΕΛΣΤΑΤ

«Ο κατηγορουμενος ήθελε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ στην ενός ανδρός αρχή», είπε ο εισαγγελέας

«Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα»,  είπε ο εισαγγελέας.

Για το ζήτημα της διατήρησης παράλληλα θέσης (ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και παράλληλα υπαλληλος στο Δ.Ν.Τ.) ο εισαγγελέας επισήμανε δεικτικά πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», θέτοντας το ερώτημα για το εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και σου ΔΝΤ.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here