Δυναμική η πρώτη πορεία-αντίδραση στην κατάργηση του ασύλου-«Δεν υποχωρούμε, το άσυλο με αγώνες θα υπερασπιστούμε»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Δυναμική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πραγματοποίησαν φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι. Η πορεία από τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Όθωνος και Αμαλίας, πέρασε μπροστά από τη Βουλή, όπου υπήρχαν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Με κεντρικά συνθήματα τα «κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό» και «Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, το άσυλο με αγώνες θα υπερασπιστούμε», στην διαδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και εργαζόμενοι που συμπαραστέκονται στα αιτήματα της φοιτητικής κοινότητας.

Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν:

  • «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω οι εταιρείες απ’ τις σχολές»
  • «Το σύστημα γεννάει τους εγκληματίες, όχι το άσυλο και οι ελευθερίες»
  • «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, κάτω τα χέρια από τα πτυχία»

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού η πορεία κατέληξε στο Πολυτεχνείο με ομάδα φοιτητών να μπαίνει μέσα στο ίδρυμα και να φωνάζει συνθήματα.

Δική του ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Στα καλέσματά τους το ΜΑΣ, η ΕΑΑΚ, το Bloco, η Πορεία, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και άλλες αριστερές παρατάξεις διαμηνύουν ότι «δεν θα περάσει» η κατάργηση του ασύλου.

Στα καλέσματα τονίζεται πως η κυβέρνηση δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως αυτό της χρηματοδότησης, αλλά «χτυπάει» το άσυλο δεν έχει στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά άλλους σκοπούς, όπως τη μελλοντική καταστολή αντιδράσεων, ενόψει αλλαγών στο χώρο της Παιδείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here