Δυνάμεις του τουρκικού στρατού πέρασαν τον Ευφράτη και μπήκαν στη Συρία για να προλάβουν τους Κούρδους στη μάχη της Tζαραμπλούς

Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων αλλά και τουρκικών ΜΜΕ, μαζί με τις δυνάμεις  1.500 ανδρών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού(FSA), πέρασαν τον Ευφράτη ποταμό και εισήλθαν σε συριακό έδαφος και μέλη των ειδικών ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας μαζί με τεθωρακισμένα. Στόχος τους είναι να καταλάβουν την στρατηγική συνοριακή πόλη Τζαραμπλούς, πριν από τους Κούρδους και τις Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις(SDF) σιις οποίες ηγείται η Κουρδική οργάνωση PYD.

Η στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη της πόλη Τζαραμπλούς στην οποία ηγείται η Τουρκία με συμμετοχή στρατευμάτων της, αποτελεί για πραγματική εισβολή ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε συριακό έδαφος. Eίναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται απορκάλυπτα.

Εδώ και μέρες η Τουρκία συγκέντρωνε στο Γκαζιαντέπ, την πόλη όπου έγινε η σφαγή στον κουδρικό γάμο, αντάρτες του FSA και τους προετοίμαζε για την κατάληψη της Τζαραμπλούς από τον ISIS.

Η πόλη αυτή που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα, έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για την Τουρκία. Γι αυτό και δίνει εδώ και μέρες μάχη για να μην πέσει στα χέρια των Κούρδων,βομβαρδίζοντας εκτόα από τον ΙSIS και θέσεις Κούρδων, ώστα να τους κρατήσει μακριά από τη πόλη.

Εαν οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις καταλάβουν και την Τζαραμπλούς, τότε οι Κούρδοι θα έχουν υπό τον έλεγχό τους σχεδόν ολόκληρη τη περιοχή της Β. Συρίας(Ροτζάβα) κάτι το οποίο δεν θέλουν με τίποτα οι Τούρκοι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here