ΔΣΑ: Υγειονομική «βόμβα» με προβλήματα κτιριακής ασφάλειας, το Πρωτοδικείο Αθήνας

Υγειονομική «βόμβα» αποτελούν τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η οποία απειλεί πολίτες, δικηγόρους, υπαλλήλους και δικαστές. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκαν και πολλά προβλήματα ασφάλεια σε σχέση με τις κτιριακές υποδομές του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Ολα αυτά περιλαμβάνονται σε έκθεση που συνέταξε ο ιατρός του ΔΣΑ, τα συμπεράσματα της οποίας επιβεβαιώθηκαν σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την έκθεση,  σε αυτοψία που πραγατοποίησε αντιπροσωπεία του ΔΣΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Β. Αλεξανδρή, καταγράφηκαν: κατσαρίδες και ποντίκια πάνω σε δικογραφίες, ακατάλληλες τουαλέτες, πλημμυρισμένες δικαστικές αίθουσες, πεσμένοι σοβάδες, ξεχαρβαλωμένα κάγκελα και σκουπίδια παντού.

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Γιαννούκος, ο οποίος επισκέφθηκε την Ευελπίδων μαζί με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συνέταξε έκθεση στην οποία τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες και να γίνει απεντόμωση του προαυλίου και των αιθουσών.

Με αφορμή τις διαπιστώσεις αυτές, ο ΔΣΑ ζηήησε από το υπουργείο την λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης των προβλημάτων και αποκατάστασης της ασφάλειας στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας. Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, το υπουργείο ανταποκρίθηκε και δεσμεύθηκε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

«Μετά από πρωτοβουλία του ΔΣΑ υπήρξε λεπτομερής επιθεώρηση των χώρων του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολής Ευελπίδων) από τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του ΔΣΑ καθώς και τον ιατρό του ΔΣΑ κ. Κωνσταντίνο Γιαννούκο. Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης εντοπίστηκαν εστίες υγειονομικών κινδύνων αλλά και προβλήματα στις κτηριακές υποδομές του συγκροτήματος που θέτουν ζητήματα ασφαλείας.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν σε Έκθεση που συντάχθηκε από τον ιατρό και παραδόθηκε στον ΔΣΑ στις 11.11.2016.

Άμεσα, η ως άνω έκθεση εστάλη αρμοδίως στις 14.11.2016 στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στους Προϊστάμενους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατόπιν αυτού, στις 23.11.2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Σάρλη, παρόντος του Προϊστάμενου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ελευθέριο Γεωργίλη.

Αφού επιβεβαιώθηκαν οι διαπιστώσεις της Έκθεσης, κατέστη απολύτως σαφής ο επείγων και επιτακτικός χαρακτήρας επίλυσης του προβλήματος.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί, διασφαλίζοντας τα αναγκαία κονδύλια,  η δε Διοίκηση του Πρωτοδικείου δεσμεύθηκε να τα αξιοποιήσει προς το σκοπό επίλυσης των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Ο ΔΣΑ θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των ανωτέρω δεσμεύσεων και το βαθμό προόδου των εργασιών».

Δείτε τις φωτο:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here