Δρίτσας: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας σε πρωινή εκπομπή του Mega, απαντώντας σε ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας. Ξεκαθάρισε δε, ότι παραμένει σταθερή η θέση της ελληνικής κυβέρνησης κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Αναφερόμενος ειδικά στο λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι πρέπει να λυθούν επείγοντα και σοβαρά ζητήματα. Παράλληλα κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν καθυστερήσει στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και ρυθμίσεων, που θα εναρμονίζουν τη νομοθεσία της Ελλάδας με όσα ισχύουν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

«Θα πρέπει να τρέξουμε για μια νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ που θα κατοχυρώνει και θα οριοθετεί πλήρως την ταυτότητα του λιμανιού από άποψη εργασιακή, περιβαλλοντική και λειτουργική». Επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις από πολλές πλευρές, αλλά δεν γίνεται να υπάρξει παραγωγική ανάπτυξη ενός λιμανιού αν δεν προηγηθεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο.

«Όλα τα λιμάνια λειτουργούν υπό δημόσιο έλεγχο σε συνδυασμό με την αυτοδιοίκηση» πρόσθεσε ενώ αναφερόμενος στις δύο συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με την Cosco δήλωσε ότι έχουν την μορφή νόμου του κράτους και εκεί δεν θα παρέμβει η κυβέρνηση, παρά μόνο στην τήρηση της ελληνικής νομοθεσίας.

Ο αν. υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε τέλος την πεποίθηση, ότι το φετινό καλοκαίρι θα αποτελέσει μια καλή χρονιά για την ακτοπλοΐα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here