Δριμύ κατηγορώ Τσίπρα κατά Μητσοτάκη: Ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα-Αντιπολιτεύεστε με fake news γιατί έχει καταρρεύσει το αφήγημά σας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή προσωπική επίθεση στο αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγκαλώντας ότι ταυτίζεται απροκάλυπτα με επιχειρηματίες και συμφέροντα, παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη υπέρ των συμφερόντων αυτών προκειμένου να εξασφαλίσει την εύνοιά τους και υπόσχεται στον ελληνικό λαό ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, απολύσεων και διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, κόντρα ακόμη και στη πολιτική του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε τις βολές του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με θέμα τα τηλεφωνήματα του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου με έναν ισοβίτη στην υπόθεση του ναρκοπλοίου  Noor 1.

«Στην πρότασή σας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφέρετε ότι όποιος προσπαθεί να πλήξει συγκεκριμένο επιχειρηματία προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικά τον αρχηγό σας. Αλλά δεν αναφέρετε το όνομα του επιχειρηματία. Γιατί; είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ και συμπλήρωσε:

«Ποιος είναι ο άρρηκτος θεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης» προσέθεσε και τόνισε:

Δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη, μόνο στωικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Γιατί επισπεύδετε, δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη; Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις άλλοι είναι εκείνοι που κατασκευάζουν fake news και κατηγορίες.

Παρακολουθώ τη σπουδή σας που επικεντρώθηκε στο αφήγημα της παρένθεσης της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της επίσπευσης των εκλογών πάνω από 15 αιτήματα παραιτήσεις υπουργών

Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη μας προσφέρει αντιπολίτευση των ονείρων μας με ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού χωρίς στρατηγική με θέσεις που δεν κρύβουν και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών.

Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα έχει διαρραγεί.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας και από εκεί πηγάζει και το άγχος πέρα από το κόστος για την οικονομία.

Η σημερινή συζήτηση δεν είναι παρά ένα ακόμη σύμπτωμα αυτής της πολιτικής.

Ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παράταξή σας. Κατηγορείτε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από ένα κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;

Ο κ.Τσίπρας έκανε αναφορά και στο site της εφημερίδας Παραπολιτικά λέγοντας ότι στοχοποίησε τον κ. Κουρουμπλή με ένα πλαστό βίντεο και τον εμφανίζει δήθεν να χορεύει στην γιορτή του πλοιοκτήτη Κουντούρη και τόνισε ότι ακόμη και αν ήθελε κάποιος να καταλογίζει κάτι στον υπουργό Ναυτιλίας τον έκανε τώρα πιο συμπαθή.

Συζητάμε σήμερα στη Βουλή για αυτή την υπόθεση δεν έχετε κάτι άλλο να πείτε, είστε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και συμφοράς γιατί όλοι πια κατανοούν ότι βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης των πολιτών έχει καταρρεύσει. Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Μόλις σήμερα και επισήμως βγήκαμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που είμαστε από το 2009, και πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια που είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε, αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε.

Η αντιπολίτευση προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία. Γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;

Να συνεχίσετε έτσι να μην κρύβετε την ιδεολογία σας γιατί με αυτό τον τρόπο φαίνονται και τα συμφέροντα που εκπροσωπείτε.

Το μείγμα της πολιτικής, όπως είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ‘Αδωνη Γεωργιάδη, έκανε χθες την Ευρώπη να προβληματιστεί πολύ.

Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία, σε πείσμα της ΝΔ και του Τύπου που την στηρίζει.

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας(site) Παραπολιτικά το οποίο χαρακτήρισε fake news και το οποίο ανέφερε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν σε πάρτη του πλοιοκτήτη.

«Εάν κάποιος όλες αυτές τις μέρες ήταν καχύποπτος απέναντι στον κ. Κουρουπλή, αυτές τις μέρες θα τον συμπαθήσει με αυτές τις κατηγορίες. Πρόκειται για ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας στη οποία ήταν υποχρεωμένος να παρίσταται και υπάρχει διαμαρτυρία του συνδέσμου εργαζομένων στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».

Η ΝΔ λειτουργεί ως μηχανισμός προστασίας και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών.

H ΝΔ πολιτεύεται με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας της.

Να μην κρύβετε την ιδεολογία σας, να λέτε αυτό που πιστεύετε συχνότερα και χωρίς αναστολές. Διότι η ιδεολογία που πρεσβεύει η ιδεολογία του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μίγμα πολιτικής που έκανε την Ευρώπη χθες να προβληματιστεί πολύ. Ένα μίγμα FdP και AfD. Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης της άκρα δεξιάς. Αυτή είναι η ιδεολογία σας, αυτή είναι η πολιτική σας. Μακάρι για εμάς να συνεχίζεται στον ίδιο δρόμο. Γιατί δείχνει και τα κοινωνικά συμφέροντα που εκπροσωπείται και φαίνεται έτσι η κάθετη διαχωριστική γραμμή που τέμνει το σύστημα στα δύο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here