Δριμεία επίθεση Ζωής κατά κυβέρνησης, Τσίπρα, Τσακαλώτου, Φλαμπουράρη

Με ασυνήθιστα υψηλούς τόνους και επιθετικό ύφος απέναντι τη κυβέρνηση τον πρωθυπουργό προσωπικά  αλλά και συγκεκριμένους υπουργούς(Τσκαλώτο, Φλαμπουράρη), τους οποίους κατηγορεί ότι στοχοποιούν την ίδια αλλά και όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να διασφαλίσουν την δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνταντοπούλου, ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά τους αυτή. Και ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την εισήγηση του εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, καθώς όπως είπε δεν εκφράζει τις αρχές και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ο κ. Φίλης ότι ουσιαστικά υπονομεύει το έργο της κυβέρνησης η οποία την επέλεξε για την θέση αυτή.

«Στοχοποιούνται ανήθικα όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία. Κυριε υπουργέ, είπε απευθυνόμενη στον κ. τσακαλώτο,  με τη δηλωση σας έξω από  Χιλτον όχι σε άπταιστα ελληνικά ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί ζωής θέλοντος, θελούσης θέλατε να πείτε, ξεκινήσατε την στοχοποίησή μου.

«Δεν έλαβα εξήγηση για την στοχοποίηση αυτή από τη κυβέρνηση, δεν έλαβα εξήγηση τι έγινε από τις αρχές Αυγούστου,  όταν ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει συνεδρίαση, σ αυτόν τον  ονειδιστικό αντιδημοκρατικό τρόπο που συνεδριάζει η Βουλή», τόνισε.

Είπε ακόμη ότι:

* Στοχοποιείται όποιον επιχειρεί να περιφρουρήσει την δημοκρατική λιτουργία. Ακούσθηκαν οι αδιανόητες εκφράσεις σας, ότι είναι δήθεν σύμμαχος κάποιων δυνάμεων, που θέλουν το κακό της χώρας.

* Αυτή η εκστρατεία, ακούσαμε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τα βάλουμε με τον έναν ή άλλο, δεν περιλάβατε ότι θα τα βάλετε με τους συντρόφους μας, με απαράδεκτα δημοσιεύματα  και ότι θα ανεχόμαστε τους νέους εκπροσώπους της νεοδιαπλοκής. κα μάλιστα με ψυχιατρικούς όρους.

* Ακουσατε τον κ. Φλαμπουράρη που αναφέρθηκε στον Φρόιντ. Αυτά τα εργαλεία της ψυχιατρικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αποδόμησης της προσωπικότητας όπου διαφωνεί, είναι εργαλεία των πιο σκοτεινών καθεστώτων,

* Γιατί ξεκινήσατε αυτή τη στοχοποίηση, που κλιμακώθηκε;  Γιατί ανέχεσθαι να εμφανίζονται υπερασπιστές σας,  αθύρματα κιτρινισμού και πως τολμάτε να στοχοποιτείαι προέδρους επιτροπών και της Βουλής και να τους αποδίδετε δόλο όταν επιχειρούν να περιφρουρήσουν την διαδικασία.

Και κατέληξε:

«Δεν με εκφράζει η εισήγηση του εισηγητή της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω δώσει εξουσιοδότηση ανάκλησης του προγράμματος μας. Να είναι πιο προσεκτικός, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και οργανα. Δεν μπορούν να παραβιάζονται».

Ο κ. Μπαλαούρας απάντησε ότι ήταν αυτή η εισήγησή του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης,  απάντησε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρόεδρος που στοχοποιείται από τη κυβέρνηση που την πρότεινε. Ελπίζω να δώσει ειλικρινή απάντηση η κυρία πρόεδρος. Ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός ερμηνευτής του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός κρίνει, αυτός αποφασίζει. Δεν τιμά όσους χρησιμοποιούν τέτοια εργαλεία για να υπονομεύσουν το έργο της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει χρέος να διασφαλίσει την πορεία της χώρας του ελληνικού λαού.

Στον κ. Φίλη ανταπάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι δεν πήρε απάντηση για την στοχοποίηση ούτε αποδοκιμάσθηκε η χυδαία επίθεση εναντίον της.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος, μίλησε γι ένα λεπτό, γιατί όπως θεωρεί ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην τοποθέτησή της κ. Κωνσταντοπούλου παρά διάθεση να ροκανισθεί ο χρόνος. Λυπάμαι που δεν μπορούν να καταλάβουν ένα αστείο που είπε ένα πρωί το Χίλτον. Αλλά τη προσπάθεια ροκανίσματος του χρόνου δεν θα συμμετάσχω.

Για προσπάθεια να μετατραπεί η Βουλή σε Κ,Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο Κ. Μητσοτάκης και κάλεσε να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία.

Καθυστέρηση από την Αριστερή Πλατφόρμα

Το πρόβλημα δημιουργείται από την άρνηση των προέδρων των Επιτροπών που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, να ορίσουν χρόνο περαίωσης της συνεδρίασης των επιτροπών, γεγονός που με βάση τους 83 εγγεγραμμένους βουλευτές που ομιλούν όλοι επί 4 λεπτά, παρατείνει τουλάχιστον έως τις 7-8 τη συνεδρίαση.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η συζήτηση στην Ολομέλεια να αρχίσει μετά τις 9-10 το βράδυ και η ψηφοφορία να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here