Φωτογραφίες και βίντεο του μακελάρη της Κων/πολης-Επαγγελματίας, ψυχρός δολοφόνος, λένε οι ειδικοί

Μετά από δυο ημέρες, τα τουρκικά μέσα δημοσίευσαν νέα φωτογραφία του άγνωστου προς το παρόν δράστη του μακελειού στο κλαμπ Reina, της Κων/πολης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

Ο δράστης ήταν αποφασισμένος, πρακτικός, ψύχραιμος και ειδικός γνώστης για το πως θα επιφέρει «καλύτερα αποτελέσματα», είπε στην Χουριέτ, ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Abdullah Ağar said.

Nέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον δράστη ήρεμο κατά τον έλεγχο διαβατηρίων τη στιγμή που εισήλθε στη Τουρκία.

Προφανώς είχε πυροβολήσει σε ζώνες αληθινών συγκρούσεων. Δεν είχε κανένα δισταγμό να πυροβολήσει αθώους ανθρώπους. Ηταν ένας δολοφόνος και πιθανότατα είχε πυροβολήσει κατά ανθρώπων και πριν»,  πρόσθεσε ο ίδιος ειδικός.

Οι αρχές ερευνούν εάν ο δράστης, όπως αποτυπώνεται στη φωτογραφία είναι από το  Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν ή περιοχή της ανατολικής Κίνας.

Πως έδρασε στο κλαμπ

Είναι άγνωστο πόσα λεπτά έμεινε στο κλαμπ ο δράστης. Πρώτα ανέβηκε στο πρώτο όροφο και άρχισε να πυροβολεί. Μετά κατέβηκε στον κάτω όροφο ενώ σύμφωνα με μάρτυρες πυροβολούσε στο κεφάλι, ανθρώπους που είχαν πέσει στο πάτωμα.

Στη συνέχεια πήγε στη κουζίνα και έμεινε εκεί για περίπου 13 λεπτά  πριν αλλάξει τα ρούχα του και δραπετεύσει από το χώρο, εκμεταλλευόμενος τον πανικό. Επίσης καθάρισε το όπλο του πριν φύγει.

Ο δράστης μπήκε σε ταξί και κατέβηκε σε κοντινή απόσταση στο Kuruçeşme.λέγοντας στο ταξιτζή ότι δεν έχει πολλά λεφτά μαζί του.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 9 άτομα αλλά ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here