Δράσεις για την ενδοοικογενειακή βία και την προστασία της υγείας, από το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ)

 

Με θετικό πρόσημο έκλεισε για το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΚΕΣΟ) το πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς στον τομέα αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας και της προσφοράς προς τις γυναίκες-θύματα συνέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρά το αυστηρό  Lockdown, τις αναστολές  προσωπικού  και την περιορισμένη λειτουργία του Ιδρύματος. Ταυτόχρονα, το ΚΕΣΟ υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης για συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας .

Ενδοοικογενειακή βία

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο διάστημα, αντιμετωπίστηκαν τρία περιστατικά. Ένα εξ αυτών προσήλθε στο ΚΕΣΟ από τον Πρωτοσύγκελο της ΙΑΑ π. Βαρνάβα Θεοχάρη και αντιμετωπίστηκε από κοινού με την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής –Δημογραφικής  Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, δεδομένου ότι η γυναίκα-θύμα, είναι κρατικός λειτουργός και έπρεπε άμεσα να φύγει από το σπίτι της και να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία της ίδιας και του παιδιού της έναντι του συζύγου-θύτη.

Για την άριστη αντιμετώπιση του περιστατικού από το ΚΕΣΟ,  ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής διαβίβασε τα συγχαρητήρια του στη Διεύθυνση και την Κοινωνική Υπηρεσία του ιδρύματος.

Τα αλλά δυο περιστατικά αντιμετωπίστηκαν από το ΚΕΣΟ ως προς το σκέλος της Κοινωνικής Στήριξης και Νομικών Συμβουλών.

Προστασία της υγείας 

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, το ΚΕΣΟ μερίμνησε και για συνανθρώπους μας που χρειάστηκαν υπηρεσίες υγείας μέσα σε κλίμα «ασφυξίας» των Νοσοκομείων λόγο του Covid-19.

 

Ο κος. Γιώργος Ζωγράφος

Συγκεκριμένα, έχει  πραγματοποιηθεί ένα δωρεάν  χειρουργείο στον σπλήνα σε μέλος ωφελούμενης οικογενείας  στο «ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς» από τον Διευθυντή της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργο Ζωγράφο.

Ένα γυναικολογικό περιστατικό έχει ήδη παραπεμφθεί στην Γ΄ Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Αττικό” και θα χειρουργηθεί μόλις οι συνθήκες από το Covid-19 το επιτρέψουν, από τον Αν. καθηγητή της Γ΄ Μαιευτικής Κλινικής κ. Νικόλαο Βραχνή.

Ο κος. Ν. Βραχνής

Δυο περιστατικά παραπέμφθηκαν από το ΚΕΣΟ στο πλαίσιο των Γυναικολογικών Εξετάσεων Προγεννητικού Ελέγχου στα Μαιευτήρια “Μητέρα” & “ΙΑΣΩ”, όπου εκτελέστηκαν Δωρεάν δαπανηρές  Γυναικολογικές εξετάσεις  και υπέρηχοι.

Πέντε περιστατικά παραπέμφθηκαν για Γυναικολογικές  και ενδοκρινολογικές εξετάσεις στο “Ευγενίδειο Θεραπευτήριο” του Πανεπιστημίου Αθηνών και μια παραπομπή έγινε Γ.Ν. Μαιευτήριο Αθηνών “Έλενα Βενιζέλου” με την ευγενική διαμεσολάβηση της Διοικητού του Νοσοκομείου κας Εύας Κοντοσταθάκου.

                                                   Η κα. Κοντοσταθάκου 

     Επίσης μια παραπομπή πραγματοποιήθηκε στο “Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου (ΣΠΜΠ και Ε)” στη Λ. Αλεξάνδρας για εμβολιαστική κάλυψη Παιδιού. Επιπρόσθετα ένα περιστατικό  εκ των ωφελούμενων οικογενειών του ΚΕΣΟ παραπέμφθηκε σε εθελοντή Οδοντίατρο.

Στο πλαίσιο διαχρονικής συνεργασίας με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της ΙΑΑ,  παραπέμφθηκε στο Κοινωνικό Φαρμακείο του, ωφελούμενη προκειμένου να της δοθούν αναλώσιμα και γάζες, τα οποία δεν καλύπτει το ΙΚΑ για τις αλλαγές, στον  τραυματία  σύζυγος της,  μετά από πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα.

Τέλος με την ευγενική διαμεσολάβηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΓΦΤ το ΚΕΣΟ απέστειλε μέσω του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου των Οπλών και του Νοσοκομείου «Αγ. Όλγα» μια φιάλη αίματος στο νοσοκομείο Θριάσιο για νεαρό θύμα του Covid-19 στο οποίο ιός έχει πειράξει τα ζωτικά όργανα του.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here