Δραματική νύκτα για τους κατοίκους της Λίμνης Ευβοίας, από τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη-Ετοιμο πλοίο για εκκένωση

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τους κατοίκους στη βόρεια Εύβοια καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Φαράκλας συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ανοίξει αντιπυρικές ζώνες σε μιά προσπάθεια να κρατήσουν τη πυρκαγιά μακριά από την κωμόπολη της Λίμνης ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται το οχηματογωγό Καπετάν Αριστείδης σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή από τους κατοίκους.

Η ανησυχία όλων είναι να μην ενισχυθούν το βράδυ οι βόρειοι άνεμοι και σπρώξουν τη φωτιά προς την πόλη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι ισχυροί άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, η τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης αλλά και το ανάγλυφο ήταν οι αιτίες που η πυρκαγιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Η φωτιά κατέστρεψε πάνω από 20.000 στρέμματα πευκοδάσο προκαλώντας μεγάλη φυσική και οικολογική καταστροφή στην Β. Εύβοια ενώ απείλησε, φτάνοντας σε απόσταση λίγων μέτρων και το Λύκειο Λίμνης.

Κάηκε επίσης ένα μικρό ξενοδοχείο ενώ εκκενώθηκαν τα Καντούνια.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν: 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα.

Στη Λίμνη Ευβοίας θα βρεθεί το πρωί και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here