Δραγασάκης: Δύσκολο εγχείρημα συνολικής ευθύνης η διαπραγμάτευση

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

«Δύσκολο εγχείρημα συνολικής ευθύνης» αποκαλεί με ανάρτησή του στο facebook, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, την προσπάθεια που καταβάλεται για ένα αίσιο πέρας τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις διαρροές και τα δημοσιεύματα για το έντονο κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που δέχθηκε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης από τη Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλα στελέχη(Π. Λεωτσάκος).

Προσθέτει όμως με νόημα πως «σ΄αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όλη η κυβέρνηση αποφασίζει και δρα συλλογικά με σκοπό τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».

Ο κ. Δραγασάκης επιχειρεί με την λιτή, γραπτή αυτή παρέμβαση, να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος, τονίζοντας ότι υπάρχει μια κοινή και ενιαία θέση όσον αφορά τη προσήλωση όλων στις κόκκινες γραμμές».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δραγασάκης ενημερώνοντας τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί συμφωνία έως τις 19 Μαίου, πριν δηλαδή από τη σύνοδο κορυφής της Εε στη Ρίγα(21-22 Μαίου).

Η ανάρτηση του κ. Δραγασάκη είναι η εξής:

«Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου ως προς τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

» Ο Αντιπρόεδρος δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με ποικίλες διαρροές και δημοσιεύματα. Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης.

» Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

» Όλη η κυβέρνηση αποφασίζει και δρα συλλογικά με σκοπό τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ  μετά από 5ωρη συνεδρίαση εξέφρασε την προσήλωσή της στις κόκκινες γραμμές, είπε όχι στις απαιτήσεις των δανειστών και ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και των ευρωπαϊκών λαών για τις εξελίξεις.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here