Δραγασάκης: Προχωράμε κανονικά, είμαστε έτοιμοι για συμφωνία

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία, υποστήριξε, μιλώντας με δημοσιογράφους,  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αμέσως μετά την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική (ΚΥΣΟΙΠ).

«Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς», συμπλήρωσε  ο κ. Δραγασάκης, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις απάντησε:«υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται, αλλά όχι αγκάθια».

Ειδικά για τις 100 δόσεις και τις επικείμενες αλλαγές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε  ότι «θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν ωστόσο, τους φορολογούμενους».

Στη συνεδρίαση του  ΚΥΣΟΙΠ, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας  Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

Οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα συνεχιστούν αύριο, Σάββατο, στις 11:00 το πρωί. Στην ημερήσια διάταξη είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που συνδέεται με την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, τα «κόκκινα δάνεια¨που συνδέονται με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών καθώς και η σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here